Μια επίσκεψη στην έκθεση εικαστικών που παρουσιάζεται στην Πινακοθήκη της ΕΜΣ (Ν. Γερμανού 1), σας προτείνουμε για σήμερα.


Αναλυτικά:

Θέατρο



Τη «Φλαντρώ», το δράμα του Παντελή Χορν παρουσιάζει η Πειραματική Σκηνή «Μελίνα Μερκούρη» σε σκηνοθεσία Σταμάτη Στάμογλου στις "Βραδιές θεάτρου" του δήμου Νεάπολης Συκεών στο Κλειστό Δημοτικό Θέατρο Συκεών στις 9 το βράδυ με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Τη θεατρική παράσταση «Σχέσεις 2 x 3»  που πραγματοποιείται για φιλανθρωπικό σκοπό από την θεατρική ομάδα «Όραμα» και τον Ροταριανό Όμιλος Θεσσαλονίκης, φιλοξενεί το Θέατρο Σοφούλη στη Θεσσαλονίκη σήμερα Τετάρτη 8 και την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2019, στις 9.15 μ.μ. Τα έσοδα θα διατεθούν για την αγορά ενός Monitor για Αμέα για το κέντρο Στήριξης Αμέα «Ο Σωτήρ».

Στο Πλαίσιο των 54ων Δημητρίων για το Πρόγραμμα Showcase, η παράσταση “Αμάρυνθος” της Μάρθας Μπουζιούρη ένα θεατρικό ντοκιμαντέρ, έρχεται στη Θεσσαλονίκη στο Θέατρο Αυλαία μόνο για 2 παραστάσεις, σήμερα Τετάρτη 8 και την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2019, στις 9.15 μ.μ.. Η παράσταση θα πραγματοποιηθεί με αγγλικούς υπέρτιτλους. Εισιτήρια: 10€ κανονικό, 8€ φοιτητικό, ανέργων, 65+ και ΑμεΑ.

Τις “Παράξενες Ιστορίες”, μια μια οπτικοακουστική παράσταση, μια ιστορία που προέκυψε από τη σύνθεση κειμένων, ποιημάτων, δοκιμίων του Poe  θα δούμε στο πλαίσιο των 54ων Δημητρίων από την Violet Louise στα Παλιά Δημοτικά Σφαγεία στη Θεσσαλονίκη, σήμερα Τρίτη 8 και την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2019, στις 9 μ.μ. Εισιτήρια: 10€ κανονικό, 8€ μειωμένο.


Το θεατρικό έργο «Γέρμα» του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα σε διασκευή και σκηνοθεσία του Θανάση Σαράντου για δύο παραστάσεις στο Θέατρο Αμαλία στις 21.00. Είσοδος 15€(ισχύουν φοιτητικά 12€ - ατέλειες 8€).

Με το αυτούσιο κείμενο της «Φόνισσας» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, η Πειραματική Σκηνή της «Τέχνης» επιστρέφει στο Θέατρο Τ στη Θεσσαλονίκη, κάθε Δευτέρα – Τρίτη – Παρασκευή – Σάββατο στις 21:30 και Κυριακή στις 20:00,  έως τις 29 Οκτωβρίου 2019, με την Εφη Σταμούλη στον ρόλο της Φραγκογιαννούς. Είσοδος 14, 12 και 10€.



Μουσική



Στα πλαίσια των 54ων Δημητρίων στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης στις 21.00, δύο βραβευμένες παραστάσεις, η πολιτική Performance «Revolt Athens» και η κυβερνοπανκ όπερα «Το Σπήλαιο» από την ομάδα ODC Ensemble και τη σκηνοθέτη Έλλη Παπακωνσταντίνου.

Εικαστικά


Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών συμμετέχει στα 54 Δημήτρια, διοργανώνοντας έκθεση με θέμα «Η Θεσσαλονίκη στους ζωγράφους», στην πινακοθήκη της Εταιρείας(Ν. Γερμανού 1, 6ος όρ,) έως και την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Με αφορμή τα 30 χρόνια συνεχούς λειτουργίας της Βίλας Καπαντζή ως τόπος πολιτισμού και τεχνών, το ΜΙΕΤ διοργανώνει και παρουσιάζει έκθεση με τίτλο «Οι Ένοικοι» στο Πολιτιστικό Κέντρο του ΜΙΕΤ(Βασ. Όλγας 108), έως και Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2019. Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη – Κυριακή: 10:30-18:00 (Δευτέρα κλειστά)