Οι εταιρίες παραγωγής Dream Workers και Eksagon Exhibitions συνεχίζουν τις μεγάλες εκπλήξεις με μια μοναδική υπερπαραγωγή, αυτήν τη φορά σε έναν νέο χώρο στη Θεσσαλονίκη, στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών, NOESIS.
Το σημαντικό και ξεχωριστό στο θεματικό αυτό πάρκο είναι ότι οι επισκέπτες δεν θα μένουν αμέτοχοι σε αυτά που διαδραματίζονται μπροστά τους, καθώς το πάρκο έχει έντονο βιωματικό και διαδραστικό χαρακτήρα. Την επιστημονική εποπτεία και καθοδήγηση του θεματικού πάρκου έχει ο ομότιμος καθηγητής Αρχαίας Κλασσικής Φιλολογίας και Πρόεδρος του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας, κ. Ιωάννης Καζάζης, ο οποίος ανέφερε ότι «η Οδύσσεια αποτελεί ανάγνωσμα ανώτερης αισθητικής τόσο για ενήλικες όσο για παιδιά και εφήβους, γι’ αυτό τουλάχιστον η μετάφραση περιλαμβάνεται ανελλιπώς στο σχολικό πρόγραμμα από το 1963». Η Οδύσσεια μπορεί να θεωρηθεί ως η ιδεολογική μήτρα του σύγχρονου ανθρώπου καθώς όπως ανέφερε ο κ. Καζάζης «σε αυτήν ορίζεται η ανδρεία του ανθρώπου ο οποίος μπορεί να υποφέρει και τις χειρότερες συμφορές, όχι μόνον χωρίς να λυγίσει, αλλά και διατηρώντας το έμπεδον ήθος του και παράλληλα δείχνει τον άνθρωπο νικητή μέσα από την αντοχή».



Ο Οδυσσέας λίγο πριν φτάσει στην Ιθάκη, κάνει μια στάση στη Θεσσαλονίκη και στο NOESIS από 22 Οκτωβρίου του 2019 ως τις 23 Φεβρουαρίου του 2020!
Η «Οδύσσεια» είναι το μόνο θεματικό πάρκο με 4 διαφορετικές ξεναγήσεις: για πολύ μικρά παιδιά, για μαθητές Γυμνασίου, στα Αγγλικά και πλέον στα Ποντιακά!
Η ξενάγηση στην ποντιακή διάλεκτο, κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, είναι και η μεγάλη καινοτομία του θεματικού πάρκου «Οδύσσεια». O αγαπημένος παρουσιαστής και συγγραφέας Γιάννης Σερβετάς συμμετέχει για δεύτερη χρονιά στα θεματικά πάρκα και εκτός από την υποδοχή ο κ. Σερβετάς βάζει την υπογραφή του και στο τέλος του πάρκου καθώς, μαζί με τον κορυφαίο Έλληνα συγγραφέα παιδικών βιβλίων, Ευγένιο Τριβιζά επιμελούνται και υπογράφουν το πιο απίθανο φινάλε του θεματικού πάρκου με ένα παιχνίδι-έκπληξη που δεν πρέπει να χάσει κανένα παιδί.
Με όχημα τον Δούρειο Ίππο, το θρυλικό ξύλινο άλογο που μηχανεύτηκε ο Οδυσσέας, ξεκινάει το συναρπαστικό ταξίδι στο Θεματικό Πάρκο και Μουσείο «Οδύσσεια» με έντονα βιωματικό, διαδραστικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.
Το πάρκο θα λειτουργήσει στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών ΝΟESIS (6ο χλμ. Θεσσαλονίκης – Θέρμης) από τις 22 Οκτωβρίου του 2019 ως τις 23 Φεβρουαρίου του 2020 και για όλους τους επισκέπτες προβλέπεται δωρεάν πάρκινγκ.
Η εμπειρία της περιπλάνησης σε όλους τους τόπους όπου ταξίδεψε ο βασιλιάς της Ιθάκης διαρκεί περίπου 1 ώρα.
Στην «Οδύσσεια» θα γίνονται 4 διαφορετικές ξεναγήσεις: για πολύ μικρά παιδιά, για μαθητές Γυμνασίου σε έμμετρο λόγο, στα Αγγλικά και στα Ποντιακά!
Το ωράριο λειτουργίας τις καθημερινές από Τρίτη έως Παρασκευή είναι 09.00-13.00. Το Σάββατο και την Κυριακή το πάρκο θα ανοίγει για το κοινό από τις 11.00 ως τις 19.00.
Η γενική είσοδος είναι στα 9 ευρώ. Το οικογενειακό εισιτήριο για δύο γονείς με δύο παιδιά κοστίζει 28 ευρώ, το οικογενειακό τριών ατόμων κοστίζει 22 ευρώ, το εισιτήριο για groups και σχολεία είναι στα 7 ευρώ, τα παιδιά κάτω των τριών ετών δεν πληρώνουν εισιτήριο. Για τους ανέργους με την επίδειξη της κάρτας ανεργίας το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ (μόνο το Σάββατο).
Για περισσότερες πληροφορίες επιστεφτείτε την ιστοσελίδα http://odysseypark.gr/ και καλέστε στο 2312315249.
Σίσση Βασιλειάδου Photoreportage.gr