Στα χέρια του προέδρου της Αττικό Μετρό ΑΕ Νίκου Ταχιάου βρίσκεται αίτημα της αναδόχου εταιρείας για παράδοση του έργου το 2025 και όχι το 2023 που έχει ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ.


«Ήδη εδώ και μια βδομάδα ο ανάδοχος έχει υποβάλει αίτημα στην Αττικό Μετρό για παράταση συνολικής προθεσμίας του έργου μέχρι τον Μάρτιο του 2025 εφόσον συνεχίσει με τους σημερινούς ρυθμούς και με τη λύση η οποία είναι εν ισχύ, και μην εκπλαγείτε δεν είναι η λύση της in citu παραμονής των αρχαιοτήτων» είπε ο κ. Ταχιάος.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό σε ημερίδα που πραγματοποιεί την Δευτέρα (21/10) η εφημερίδα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», με τίτλο «Σχέδιο Θεσσαλονίκης» το καλοκαίρι του 2020 θα ολοκληρωθεί η επιδομή κατά μήκος όλης γραμμής ενώ οι δοκιμές θα ξεκινήσουν μετά το καλοκαίρι του 2020. Ο κ. Ταχιάος επανέλαβε ότι κακώς ενοχοποιείται η απόσπαση των αρχαίων από τον σταθμό Βενιζέλου.

«Σε καμία περίπτωση δε διακινδυνεύει η ακεραιότητα των ευρημάτων περισσότερο απ’ ότι θα το διακινδύνευε η n situ παραμονή. Ο τυχόν κίνδυνος από την απόσπαση θα ήταν στην χειρότερη περίπτωση ισοδύναμος με την in situ παραμονή» υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι η λύση της απόσπασης και επανατοποθέτησης θα έχει ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα με αυτό που θα ήταν εάν ήταν εφικτή η λύση της in situ παραμονή».

πηγή: pronews.gr