Γκρίνια του δημάρχου για τη μετακίνηση προσφύγων στο ΒαγιοχώριΣτη δομή φιλοξενίας στο Βαγιοχώρι, στο δήμο Βόλβης, πρόκειται να μεταφερθούν από την ερχόμενη εβδομάδα πρόσφυγες και μετανάστες από τα νησιά.
Στο χώρο της δομής έχουν πραγματοποιηθεί εργασίες και ήδη έχουν τοποθετηθεί 132 κοντέινερς των πέντε ατόμων το καθένα, τα οποία θα μπορούν να στεγάσουν περίπου 600 με 700 άτομα.
Η εξέλιξη αυτή πάντως προκαλεί ανησυχία στη δημοτική αρχή, καθώς στην περιοχή λειτουργούν ήδη ανοιχτές δομές, οι οποίες φιλοξενούν περίπου 1.250 πρόσφυγες και μετανάστες.
Ο δήμος Βόλβης ακόμα δεν έχει λάβει επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας του Πολίτη για τη μεταφορά των ατόμων. Για το θέμα πάντως έχουν ήδη αποσταλεί έγγραφα προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τον αναπληρωτή υπουργό, αρμόδιο για τη Μεταναστευτική Πολιτική, Γιώργο Κουμουτσάκο και στον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο.
Ο δήμαρχος, Διαμαντής Λιάμας, στις επιστολές του, περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στο δήμο του, κάνοντας λόγο για δυσανάλογο βάρος.

0 Σχόλια