Στις 11 το πρωί θα τελεστεί επίσημη Δοξολογία για την εορτή του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης και τις ιστορικές Επετείους της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης (1912) και της 28ης Οκτωβρίου 1940, χοροστατούντος του
Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Ανθίμου και παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, εκπροσώπων κομμάτων και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παραστεί στα εγκαίνια δύο εκθέσεων στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και το δημαρχείο, αντίστοιχα.
Στις 13.30 ο κ. Παυλόπουλος θα μιλήσει στη διάρκεια του γεύματος που θα παραθέσει προς τιμήν του ο διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος, Κωνσταντίνος Κούτρας, στη Λέσχη Αξιωματικών.
Στις 17.15 θα επισκεφθεί τον Σύλλογο Συνδρόμου Down.
Για τις 6.30 το απόγευμα του Σαββάτου έχει προγραμματιστεί ο επίσημος εορτασμός της ημέρας του Πολιούχου της Θεσσαλονίκης, της 107ης επετείου της απελευθέρωσης της πόλης και του Έπους του ‘40 στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει η καθηγήτρια της Νομικής Σχολής Γιαννούλα Καρύμπαλη-Τσίπτσιου, με θέμα «1940: Η Άρνηση ως Πρόταγμα Εθνικής Ανάτασης».