Σπείρα Ρομά, που πραγματοποιούσε διαρρήξεις σε επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας κι έδειχνε αδυναμία στα χρηματοκιβώτια, εξάρθρωσε η αστυνομία στη Θεσσαλονίκη.

Συνολικά συνελήφθησαν οκτώ άτομα που μαζί με ακόμη δύο που αναζητούνται διέπραξαν, σύμφωνα με την αστυνομία, 19 διαρρήξεις σπιτιών και επιχειρήσεων, αλλά και μία ληστεία σε εταιρία πετρελαιοειδών στη Λάρισα απ’ όπου σήκωσαν χρηματοκιβώτιο με 250.000 ευρώ, το οποίο όμως δεν πρόλαβαν να ανοίξουν!



Αυτή η ληστεία ήταν και η αρχή για να ξετυλιχθεί το νήμα της υπόθεσης, καθώς οι δράστες, αφού ακινητοποίησαν με απειλή όπλων και έδεσαν χειροπόδαρα έναν υπάλληλο, μετέφεραν σε αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού το χρηματοκιβώτιο, που ήταν μεγάλου μεγέθους, όμως στη διαδρομή έγιναν αντιληπτοί και καταδιώχθηκαν από την αστυνομία. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης έπεσαν πάνω σε άλλα οχήματα κι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν χρηματοκιβώτιο και όχημα και να διαφύγουν.
Οι αστυνομικοί έφτασαν στα ίχνη τους από την αξιοποίηση των στοιχείων που βρήκαν μέσα στο αυτοκίνητο, το οποίο είχε το χαρακτηριστικό ότι ήταν μεγάλου κυβισμού και ιπποδύναμης. Όπως διαπιστώθηκε, η σπείρα διέθετε δύο τέτοιου είδους αυτοκίνητα, για να διαφεύγει σε περιπτώσεις ανθρωποκυνηγητού. Στα αυτοκίνητα χρησιμοποιούσαν κλεμμένες πινακίδες και τα έκρυβαν σε χώρο που είχαν νοικιάσει στη Νικόπολη της Θεσσαλονίκης. Δεν κυκλοφορούσαν με αυτά για να μη δίνουν στόχο και τα είχαν μόνο για… δουλειά. Για τις μετακινήσεις τους διέθεταν άλλα τέσσερα οχήματα.



Στο δίμηνο της δράσης τους όπως τονίστηκε στην παρουσίαση της υπόθεσης σήμερα από την Αστυνομία, εκτός από τη ληστεία στη Λάρισα, διέπραξαν τέσσερις διαρρήξεις επιχειρήσεων στις Σέρρες, 15 διαρρήξεις σπιτιών σε Θεσσαλονίκη, Κιλκίς, Σέρρες και Δράμα, όπου στόχος επίσης ήταν χρηματοκιβώτια, ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν και δύο εταιρίες στις Σέρρες. Συνολικά κατηγορούνται ότι έκλεψαν 295.000 ευρώ, εκ των οποίων οι 250.000 ήταν στο μεγάλο χρηματοκιβώτιο και τιμαλφή αξίας 16.500 ευρώ!



Τις φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία