Βαθύτατη άγνοια στον ΣΥΡΙΖΑ, όσον αφορά στη διακυβέρνηση της χώρας καταλόγισε ο πρώην βουλευτής του κόμματος Κώστας Λαπαβίτσας, μιλώντας στο Radio North 98 και στην εκπομπή «Βεράντα Αριστοτέλους».

Ο κ. Λαπαβίτσας προχωρώντας σε μια αποτίμηση του κυβερνητικού έργου, σε οικονομικό επίπεδο, επί ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά: « Είχαν βαθύτατη άγνοια για το τι συμβαίνει στην  Ευρώπη, το πώς κινείται η Ευρωπαϊκή Ένωση, το τι συμβαίνει στην παγκόσμια οικονομία». Την ίδια άγνοια όμως καταλόγισε και στη σημερινή κυβέρνηση. «Την ίδια άγνοια ή παρόμοια έχει και η σημερινή κυβέρνηση. Μη νομίζετε ότι αυτό ίσχυε μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτά που συμβαίνουν στη χώρα μας σήμερα δείχνουν βαθύτατη άγνοια για το πώς κινούμαστε και πού πηγαίνουμε. Δεν είναι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ που έχει άγνοια αλλά όλο το πολιτικό σύστημα, το οποίο είναι το ίδιο και δεν έχει αλλάξει. Δεν είναι μόνο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ήταν στον κόσμο του την εποχή εκείνη».
Ερωτηθείς σχετικά με την απειρία στη διακυβέρνηση, που επικαλούνται στελέχη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, παραδέχθηκε:  «Δεν υπήρχε ιδιαίτερη τεχνική επάρκεια. Και πώς να υπάρχει εφόσον τα στελέχη αυτά δεν είχαν κυβερνήσει προηγουμένως, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Ο κ. Δραγασάκης είχε κάνει υπουργός για ένα διάστημα, αλλά οι υπόλοιποι δεν είχαν εμπειρία της κυβερνητικής μηχανής. Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ στην αρχή δεν ήταν αν ήξερε ή όχι να κυβερνάει, ήταν η πολιτική ανάλυση η οποία έκανε. Οι θέσεις, οι οποίες είχε πάρει. Η ιδέα ότι μπορούσε να αλλάξει τα πράγματα χωρίς να σπάσει αυγά.»
Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπεραμύνθηκε της πρότασής του περί Grexit. Απαντώντας στους φόβους της ελληνικής κοινωνίας ότι η επιστροφή στη δραχμή, πιθανώς, να μπορούσε να πυροδοτήσει ένα κλίμα ανάλογο με εκείνο της Βενεζουέλας, τόνισε ότι «η Βενεζουέλα δεν είχε καμία σχέση μ ΄αυτά που προτείναμε εμείς. Τα περί Βενεζουέλας και Αργεντινής ήταν άρες μάρες κουκουνάρες.» Στην παρατήρηση, ότι το σχέδιο του θα μας καθιστούσε… μπαταχτσήδες της Ευρώπης και θα είχε σημαντικές επιπτώσεις, απάντησε: «Ασφαλώς θα υπήρχαν επιπτώσεις, αλλά όχι τόσο δραματικές όσο κάποιοι προσπαθούν να πείσουν. Εγώ δε, μιλούσα για στάση πληρωμών του Δημοσίου. Όχι για διαγραφή του ιδιωτικού χρέους.»

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΔΩ :
Χαρακτηριστικό απόσπασμα από το 03:10