Κατηγορηματικός ότι δεν υπήρξε κανένα αίτημα από την Ελληνική Κυβέρνηση για εκτύπωση ελληνικού νομίσματος στη Ρωσία , την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ ,  ο πρώην  υπουργός Παναγιώτης Λαφαζάνης.


Ο πρώην επικεφαλής του ΛΑΕ, απεκάλυψε το σχέδιο για την αξιοποίηση των 20 δις της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων , αλλά και για τον «πραξικοπηματικό» όπως τον χαρακτήρισε ρόλο που έπαιξαν στην αντιστροφή του αποτελέσματος του δημοψηφίσματος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας .
 Μιλώντας στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» με τον δημοσιογράφο Στέργιο Καλόγηρο, στη Βεργίνα Τηλεόραση, ο κ Λαφαζάνης αναφέρθηκε διεξοδικά στο παρασκήνιο των κρίσιμων ημερών του επικείμενου Grexit λέγοντας χαρακτηριστικά :
«Θεωρώ αδιανόητο  ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης να έχουν υποβάλει τέτοιο αίτημα. Αυτοί  στο άκουσμα της εξόδου από την Ευρωζώνη παθαίνουν αλλεργία. Κι αυτό ήταν καταστροφικό για τη χώρα γιατί η χώρα πήγαινε για διαπραγματεύσεις χωρίς να έχει εναλλακτικές λύσεις. Αυτή ήταν και η μεγάλη αδυναμία της Ελλάδας στις διαπραγματεύσεις. Ήταν όμηρος. Από την πρώτη στιγμή ακόμη και η προηγούμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ , Κυβέρνηση, ανεξαρτήτως αν δεν ήταν στις επιλογές να φύγουμε από την Ευρωζώνη, από ένα τυχαίο γεγονός, από μια κρίση που θα τύχαινε στην Ευρωζώνη, έπρεπε να έχει έτοιμο το σχέδιο και τυπωμένο χρήμα. Μπροστά  σ αυτόν τον πρωτοφανή εκβιασμό δικαιούμασταν να πάρουμε ένα δάνειο με νόμιμο τρόπο με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου –πράξη νομοθετικού περιεχομένου με βάση το ευρωπαϊκό επιτόκιο . Μπορούσαμε να πάρουμε ένα μικρό ποσό από τα 20 δις ευρώ της Ευρωπαϊκής Τράπεζας που φυλάσσονται σε όλο το δίκτυο της Τράπεζας της Ελλάδας και να τα χρησιμοποιήσουμε ως  δάνειο προκειμένου να μεταβούμε ομαλά στην επόμενη φάση , στο εθνικό μας νόμισμα ή σε όποια άλλη κατάσταση αποφασίζαμε».
Κορυφαία πρόσωπα της πολιτικής ζωής υπηρετούσαν το ΕΥΡΩΣΥΣΤΗΜΑ

Όχι μόνο η πρόταση αυτή δεν έγινε αποδεκτή, αλλά επιπλέον εκείνη την κρίσιμη περίοδο δύο άτομα στην κορυφή της εξουσίας πραξικοπηματικά και με παρακρατικές μεθοδεύσεις προσπαθούσαν εκείνη την περίοδο του 2015 να μετατρέψουν το «ΟΧΙ» του Ελληνικού Λαού σε «ΝΑΙ».
Μιλώντας στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την Επικαιρότητα» , ο κ Λαφαζάνης είπε χαρακτηριστικά: «Ο κ Στουρνάρας είναι πραξικοπηματίας και έκανε παρακρατικές μεθοδεύσεις εκείνη την περίοδο. Μεθόδευε να μετατρέψει το ΟΧΙ του ελληνικού λαού σε ΝΑΙ. Το ίδιο και ο κ Τσίπρας. Το Δημοψήφισμα έλεγε ΟΧΙ και εκείνοι το έκαναν ΝΑΙ.Ο κ Στουρνάρας υπηρετούσε το Ευρωσύστημα, δεν εξυπηρετούσε τα ελληνικά συμφέροντα . Ο κ Στουρνάρας συνωμότησε μαζί με τον Προκόπη Παυλόπουλο να μην περάσει η πρόταση μου για την αξιοποίηση μέρους των 20 δις του ΕΚΤ. Ο Προκόπης Παυλόπουλος παρακρατικά λειτουργώντας συγκάλεσε συμβούλιο Υπουργών με σκοπό να ανατρέψουν την απόφαση του Δημοψηφίσματος. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι αρχιπραξικοπηματίας. Κατέλυσε τη Δημοκρατία», κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ Λαφαζάνης.