[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Τι έδειξε η δημοσκόπηση του ΣκάιΔημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΙ δίνει προβάδισμα 13,5% στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εμφανίσεις Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ.

Αναλυτικά, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ εμφανίζεται μπροστά με ποσοστό 39,5% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 26%. Τρίτο κόμμα το ΚΙΝΑΛ με 6% και ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,5% και το ΜέΡΑ25 με 4%. Τέλος, η «Ελληνική Λύση» συγκεντρώνει ποσοστό 3%, ενώ ένα 5,5% δηλώνει άλλο κόμμα.
Οι πολίτες εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τα μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, ενώ ενδιαφέρον έχει η άποψη των πολιτών για την υπόθεση Novartis, καθώς σχεδόν ένας στους δύο (ποσοστό 48%) εκτιμά ότι υπήρξε προσπάθεια στοχοποίησης πολιτικών αντιπάλων. Αναλυτικά, οι πολίτες εκτιμούν πως σίγουρα η υπόθεση Novartis είχε στοιχεία πολιτικής στοχοποίησης σε ποσοστό 28%. Ένα 20% αναφέρει πως μάλλον είχαν τέτοια χαρακτηριστικά.
Στον δείκτη κατεύθυνσης των πραγμάτων, το 64% των ερωτηθέντων απαντά «σε καλή» και «μάλλον σε καλή» έναντι 29% που απαντούν σε κακή και μάλλον κακή. Αντίστοιχα, οι πολίτες σύμφωνα με τη δημοσκόπηση αξιολογούν θετικά τους πρώτους μήνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε ποσοστό 58%. Αντίστοιχα, η θετικές γνώμες για την αξιωματική αντιπολίτευση βρίσκονται χαμηλά στο 27%.
Οι πολίτες αναφέρουν πως αξιολογούν θετικά σε ποσοστό 54% τα οικονομικά μέτρα που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, έναντι 24% που κρίνουν πως αυτά είναι σε αρνητική κατεύθυνση.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

VIDEO

[video][bsummary]