Συνέλευση, για την κατάσταση που επικρατεί στον ΟΑΣΘ σε σχέση με τους επιβάτες, πραγματοποιείται σήμερα, Δευτέρα 23/9/2019 στις 7 μ.μ. στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, από την 
Πρωτοβουλία Εργαζομένων-Φοιτητών-Συνταξιούχων για τις Αστικές Συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης

Οι οργανωτές υποστηρίζουν ότι "οι κυβερνήσεις αλλάζουν, η «σαρδελοποίηση» συνεχίζεται" και στο κάλεσμά τους επισημαίνουν: "Αν είναι δυνατόν τα οχήματα να ξεπερνούν οριακά τα 200 (!) σε μια περιοχή ενός εκατομμυρίου ανθρώπων όπου δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, μαθητές και συνταξιούχοι πασχίζουμε καθημερινά να μετακινηθούμε".

Καταλογίζουν ευθύνες και στη σημερινή κυβέρνηση: "Μπροστά σε όλα αυτά η νέα κυβέρνηση της ΝΔ βιάζεται ολοκληρώσει το βρώμικο έργο της προηγούμενης διοίκησης και του ΣΥΡΙΖΑ. Οι προεκλογικές υποσχέσεις για αγορά 350 λεωφορείων (που είχαν καταντήσει το νέο ανέκδοτο της πόλης μετά την ολοκλήρωση του μετρό) μετατρέπονται τώρα σε εξαγγελίες της ΝΔ για νέο διαγωνισμό με ορίζοντα -καλά ακούσατε- το 2022"!

Ισχυρίζονται, τέλος, ότι "η πολιτική της πλήρους εγκατάλειψης του ΟΑΣΘ εξυπηρετεί το πλέον ξεκάθαρο σχέδιο ιδιωτικοποίησης του οργανισμού. Άλλωστε, με συνοπτικές διαδικασίες ήδη ανακοινώθηκαν οι προθέσεις για να ξεπουληθεί το 1/3 του ΟΑΣΘ στα ΚΤΕΛ, που προστίθεται στις άλλες 6 γραμμές που πρόλαβε να ιδιωτικοποιήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή 26 περιφερειακές γραμμές με αντίστοιχη σύμβαση στις αρχές Οκτώβρη".