«Στην περίπτωση που θα αποδειχθεί ότι στην υπόθεση της εμπορίας βρεφών και ωαρίων εμπλέκονται γιατροί, θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία παραπομπής στο Πειθαρχικό και η ποινικοποίηση τους».

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκος Νίτσας,  ο οποίος καταδίκασε «κάθε έκνομη ενέργεια». Κι όπως πρόσθεσε, «προφανώς υπάρχουν πολλαπλές έκνομες ενέργειες σε αυτήν την περίπτωση και θα φανεί από τη δικογραφία που θα σχηματιστεί και τη δικαιοσύνη».
Χαρακτήρισε «κορωνίδα του ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας» την εξωσωματική γονιμοποίηση, έπλεξε το εγκόμιο του σχετικού νόμου του 2014 και υποστήριξε ότι παρέχεται το νομικό πλαίσιο «για να μπορούν να λειτουργούν όλες οι μονάδες με αξιοπιστία, υπό την εποπτεία της εθνικής αρχής υποβοηθούμενης αναπαραγωγής».
Υπενθυμίζεται ότι έρευνα της αστυνομίας αποκάλυψε τη δράση του οργανωμένου κυκλώματος παράνομων υιοθεσιών και εμπορίας ωαρίων. Για την υπόθεση συνελήφθησαν ύστερα από αστυνομική επιχείρηση δώδεκα άτομα, μεταξύ των οποίων ένας δικηγόρος και μία γιατρός, ενώ η δικογραφία περιλαμβάνει περισσότερα από εξήντα πρόσωπα.