Η χθεσινή νεροποντή προκάλεσε πολλά προβλήματα στο Ωραιόκαστρο, τόσο στον κεντρικό δρόμο (Θεσσαλονίκης) όσο και στο δρόμο προς τη Νεοχωρούδα, αλλά και σε σχολείο της περιοχής.


Συγκεκριμένα, συνεργεία του δήμου χρειάστηκε να επέμβουν στο 4ο δημοτικό σχολείο Ωραιοκάστρου, για να καθαρίσουν τα χώματα που είχαν συγκεντρωθεί στο σχολείο, όπως και στο 1ο και 2ο λύκειο Ωραιοκάστρου, όπου πλημμύρισαν δύο σχολικές αίθουσες.
Από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα συνεργεία του δήμου Ωραιοκάστρου υπό τον συντονισμό του δημάρχου Παντελή Τσακίρη βρίσκονται στους δρόμους, φροντίζοντας για την αποκατάσταση προβλημάτων και ζημιών που προκλήθηκαν από τη σφοδρή βροχόπτωση η οποία έπληξε την περιοχή χτες το βράδυ.
Τα προβλήματα στον κεντρικό δρόμο Θεσσαλονίκης αποκαταστάθηκαν ήδη από χτες το βράδυ, λίγο μετά τις 22.30, έπειτα και από την επέμβαση ειδικού οχήματος του δήμου Ωραιοκάστρου.
Από το πρωί σήμερα βαρύτητα έχει δοθεί αφενός στον επιφανειακό καθαρισμό φρεατίων από υλικά που παρασύρθηκαν από το βρόχινο νερό και αφετέρου στο κλείσιμο λακκουβών που δημιουργήθηκαν σε δρόμους ως αποτέλεσμα της ορμητικής βροχής.
Στις 7.00 το πρωί ειδικό μηχάνημα του δήμου Ωραιοκάστρου εγκαταστάθηκε στον δρόμο Παλαιοκάστρου – Νεοχωρούδας, προχωρώντας στην αποκατάσταση φθορών και στον καθαρισμό του δρόμου από πέτρες που είχαν μεταφερθεί με τα νερά της βροχής, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλότητα στην κυκλοφορία.
Όπως αποφασίστηκε από τη διοίκηση του δήμου Ωραιοκάστρου, το τηλέφωνο του εργοταξίου του δήμου 2310 688.514 θα λειτουργήσει σήμερα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας αλλά και της νύχτας, ώστε να απευθύνονται φορείς και πολίτες που επιθυμούν να αναφέρουν κάποιο πρόβλημα ή που ενδεχόμενα έχουν εντοπίσει σημεία τα οποία χρήζουν επέμβασης.