[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Ο δικηγόρος και η γυναικολόγος εγκέφαλοι του κυκλώματος πώλησης νεογνών και ωαρίωνΟ δικηγόρος που συνελήφθη για το εμπόριο νεογνών και ωαρίων, αλλά και η γυναικολόγος, που βρίσκονται μεταξύ των 12 συλληφθέντων είναι οι εγκέφαλοι του κυκλώματος που εκμεταλλεύονταν την επιθυμία άτεκνων ζευγαριών από τη Βόρεια Ελλάδα να αποκτήσουν παιδί.

Όπως ανακοίνωσε, σήμερα, η αστυνομία, το κύκλωμα που αποκαλύφθηκε χθες, έφερνε εγκύους από την Ρουμανία, τη Βουλγαρία, ή πλησίαζε Ρομά γυναίκες από την Ελλάδα και τις έπειθε να δίνουν, αντί 4.000 ή 5.000 ευρώ, τα παιδιά τους, σε άτεκνα ζευγάρια. Τα άτεκνα ζευγάρια, με τη σειρά τους, κατέβαλαν στα μέλη του κυκλώματος από 25.000 ως 28.000 ευρώ, χρήματα που κάλυπταν και τις μητέρες και τα έξοδα της γέννας.
Τα ίδια ποσά έπαιρναν οι γυναίκες για να πουλήσουν τα ωάριά τους στο κύκλωμα, ώστε να γίνουν τεχνητές γονιμοποιήσεις γυναικών, σε ιδιωτικές κλινικές της Θεσσαλονίκης.
Στο κύκλωμα που, έως ότου αποκαλυφθεί η δράση του, είχε προλάβει να πάρει μέρος σε 22 περιπτώσεις παράνομων υιοθεσιών και 24 περιπτώσεις πώλησης ωαρίων, συμμετείχαν, σύμφωνα με την αστυνομία και υπάλληλοι ιδιωτικών κλινικών. Συνολικά συμμετείχαν 66 άτομα – ενώ οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται.

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

VIDEO

[video][bsummary]