Μύρισε τα ναρκωτικάΟ λόγος για τον αστυνομικό σκύλο Ακύλα, που… υπηρετεί στη Διεύθυνση Αστυνομίας Χαλκιδικής, κι εντόπισε το χασίς που σπείρα διακίνησης ναρκωτικών είχε κρύψει σε ποιμνιοστάσιο, σε περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, δύο άνδρες ηλικίας 54 και 37 ετών.
Όπως διαπιστώθηκε, στο ποιμνιοστάσιο του 37χρονου, ο 54χρονος έκρυβε έξι συσκευασίες με κάνναβη βάρους 7 κιλών και 466 γραμμαρίων και τρεις ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας.
Επίσης, στο σπίτι του 54χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 15 τμήματα αγγείων και αμφορέα, καθώς και δυο νομίσματα, τα οποία εμπίπτουν στη νομοθεσία για την προστασία αρχαιοτήτων, αλλά και μία σφραγίδα δημοτικής Αρχής, την οποία κατείχε παράνομα.
Τα αρχαία αντικείμενα θα αποσταλούν στην αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων για περαιτέρω εκτίμηση, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης. Εναντίον τους σχηματίστηκε δικογραφία για -κατά περίπτωση- παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Σχόλια