Σκηνές από αστυνομική ταινία διαδραματίστηκαν, χθες τα ξημερώματα σε παράπλευρη οδό στην περιφερειακή της Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Ευόσμου, όταν αστυνομικοί εντόπισαν κι επιχείρησαν να συλλάβουν εμπόρους ναρκωτικών.


Οι λαθρέμποροι είχαν τα ναρκωτικά (ένα κιλό και 73 γραμμάρια) στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου τους όταν έπεσαν στο μπλόκο της αστυνομίας. Ο "αρχηγός" της συμμορίας, ένας 34χρονος, πάτησε γκάζι και προσπάθησε να εμβολίσει τα περιπολικά που είχαν κλείσει το δρόμο, χωρίς να τα καταφέρει. Στη συνέχεια βγήκε από το όχημά του και πάλεψε με τους αστυνομικούς για να αποφύγει τη σύλληψη αλλά δεν τα κατάφερε.

Μαζί με τον 34χρονο οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 50χρονο συνεργό του κι έναν 44χρονο αλλοδαπό που έφερνε τα ναρκωτικά από την Αλβανία στην Ελλάδα.



Σε έρευνα που ακολούθησε στο διαμέρισμα του 34χρονου στην περιοχή του Ευόσμου και σε δύο υπόγειους αποθηκευτικούς χώρους στην ίδια πολυκατοικία, αστυνομικός σκύλος της Υποδιεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων Βορείου Ελλάδος, μύρισε κι εντόπισε 25 κιλά και 704 γραμμάρια ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, τέσσερα  γραμμάρια κοκαΐνης,  2.140 ευρώ για τα οποία η αστυνομία πιστεύει ότι είναι εισπράξεις από το λαθρεμπόριο ναρκωτικών και οκτώ κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσε για τις παράνομες συναλλαγές του.

Εναντίον των τριών σχηματίσθηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για Εγκληματική Συμμορία, παράβαση του Νόμου Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών, Αντίσταση και Διακεκριμένες Περιπτώσεις Φθοράς και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

Τις φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία.