Μια λαμπάδα ίσαμε το μπόι του... Μπάρκα πρέπει να ανάψει, απόψε, ο Κωστένογλου, μαζί με τους συμπαίκτες του διεθνή τερματοφύλακα στην ΑΕΚ. Αν δεν ήταν αυτός, ο Δικέφαλος του νότου θα είχε διασυρθεί από τον Δικέφαλο του βορρά...

Χάρη στον τερματοφύλακά της που, ειδικά στο 84 και στο 87 κράτησε το 2-2 σε πλασέ του Άκπομ, η ΑΕΚ τη γλίτωσε φθηνά στο ντέρμπι, καθώς 40.000 και πλέον οπαδοί της έβλεπαν τον ΠΑΟΚ να είναι το αφεντικό του παιχνιδιού, από την αρχή ως το τέλος.
Οι γηπεδούχοι βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να επανέλθουν δύο φορές όταν βρέθηκαν πίσω από τα δυο γκολ του Σβιντιέρσκι, όμως αυτό ήταν και το μόνο που έκαναν. Ο ΠΑΟΚ έχασε πένταλτι, ένα τσουβάλι ευκαιρίες, ήλεγχε το παιχνίδι και μόνον για ένα 20λεπτο στο β μέρος περιορίστηκε σε αμυντικό ρόλο -και πάλι χωρίς δυσκολίες.
Για να γίνει αυτή η αλλαγή έπρεπε ο Φερέιρα, να αφήσει στον πάγκο Πασχαλάκη, Ζαμπά, Εσίτι και Ακπομ, αλλά και να αλλάξει σχηματισμό για πρώτη φορά, επιλέγοντας το 4-2-3-1 με τον Μπίσεσβαρ πίσω από τον σέντερ φορ (Σβιντέρσκι) και τους Λημνιό, Ελ Καντουρί στα «φτερά». Το πείραμα πέτυχε και μόνον από ατυχία η ομάδα της Θεσσαλονίκης δε γύρισε πίσω με τους 3 βαθμούς της νίκης, αλλά αναγκάστηκε να πετάξει 2 βαθμούς στο ΟΑΚΑ.

Η ταυτότητα του αγώνα


Γήπεδο: ΟΑΚΑ
Γκολ: Τσιγκρίνσκι 54', Ντέλετιτς 78' / Σφιντέρσκι 16', 58'
Δοκάρια: - / Μπίσεσβαρ 26'

Διαιτητές: Stephan Kolssner, βοηθοί Marco Zuercher Remy, Remigius Zgraggen, 4ος Ευάγγελος Μανούχος.
Κίτρινες: 55' Βράνιες, 83' Γαλανόπουλος / 51' Γιαννούλης, 82' Ζαμπά
Κόκκινες: - / -

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μπάρκας, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Παουλίνιο (46′ Γιακουμάκης), Κρίστιτσιτς, Γαλανόπουλος, Λόπες, Μάνταλος (85′ Κλωναρίδης), Αλμπάνης (46′ Ντέλετιτς), Λιβάια.
ΠΑΟΚ ( Αμπέλ Φερέιρα ):  Ζίβκοβιτς , Ροντρίγκο , Βαρέλα , Κρέσπο , Γιαννούλης , Αουγκούστο , Μίσιτς , Λημνιός (77′ Ζαμπά ), Ελ Καντουρί , Μπίσεσβαρ (88′ Μαουρίσιο ), Σφιντέρσκι (64′ Άκπομ ).