Γράφει η Υρώ Ασπροπούλη

Και κάπως έτσι ήρθε η στιγμή που τόσο περίμενα να πω αυτή την φράση...

ΑΝΟΙΞΕ ΜΠΟΥΚΑΛΙ ΝΑ ΣΤΑ ΠΩ!


Καταλαβαίνω ότι χώρισες και είσαι σαν την Μεγάλη Παρασκευή, σαν Ψυχοσάββατο, κατάλαβες τι εννοώ. Ότι και να σου πουν οι άλλοι, τύπου, "Μη στεναχωριέσαι..", "Θέλει χρόνο.", "Θα περάσει..", "Δεν σου άξιζε." ΜΠΟΥΡΔΕΣ!

Από εμάς εξαρτάται να νιώσουμε έτοιμοι να προχωρήσουμε παρακάτω. Ναι θα κλάψεις, θα μείνεις σπίτι, θα χαθείς από παρέες, αλλά στο τέλος θα περάσει. Πάντα περνάει. Πολλοί άνθρωποι πίστευαν ότι είχαν βρει τον άνθρωπο τους, ότι έδεσαν και πλέον είναι ολοκληρωμένοι. Αλλά δεν είναι όλα όπως νομίζαμε. Πόσο καλά ξέρεις τον άνθρωπο που είναι μαζί σου; Ξέρεις αν όντως είναι καλά; Ή μήπως συμβιβάζεται; Και γιατί να συμβιβαζόμαστε με τις επιλογές που κάνουμε; Τι μας προσφέρει; Ασφάλεια, ναι. Το καταλαβαίνω. Αλλά αν δεν είσαι χαρούμενος/η καταλήγεις σε έναν άσχημο χωρισμό.

Τι σημαίνει άσχημος χωρισμός; Δεν είναι άσχημο μόνο το να μαλώσεις, άσχημο είναι και να συνειδητοποιήσεις στο τέλος, πως όλος ο καιρός που πέρασες με έναν άνθρωπο, δεν γέμιζε την ψυχή σου. Και είναι η στιγμή που πιάνεις τον εαυτό σου να μην προσπαθεί να στηρίξει τη σχέση αυτή. Απλά είσαι αποσβολωμένος ή κλαις. Και γιατί κλαις εκείνη τη στιγμή; Επειδή πονάς; Επειδή έχεις τύψεις, που δεν προσπαθείς να κρατήσεις τον άνθρωπο αυτό στη ζωή σου;

Είναι άσχημο. Το ξέρω. Αλλά αξίζει; Αξίζει να είσαι με κάποιον που δεν σε εκτιμάει; Που σε έχει βάλει να αλλάξεις, που σε καταπίεζε χωρίς ο ίδιος να το έχει καταλάβει! Όχι δεν αξίζει. Κλάψε, πένθησε, μη βγεις από το σπίτι, πάρε τους φίλους σου να 'ρθουν από εσένα να σου κάνουν μια αγκαλιά, να δείτε μια ταινία ή απλά να σε ακούσουν. Το πιο απλό από όλα. Να ακούσουν τον πόνο που έχεις εκείνη τη στιγμή. Το ξέρω ότι δεν αρκεί αυτό που λέω και δεν σε καθησυχάζει, αλλά το ξέρεις βαθιά μέσα σου πως θα έρθουν καλύτερες μέρες. Και μη φοβάσαι. Ο άνθρωπος σου είναι κάπου εκεί έξω. Και όταν βρεθείτε καμιά ρουτίνα και κανένας συμβιβασμός δεν θα μπει εμπόδιο. Πάλεψε όχι μόνο για αυτόν, αλλά και για εσένα.

Σε όλους αξίζει μια ευτυχισμένη ζωή.


     *Η Υρώ Ασπροπούλη είναι σχεδιάστρια μόδας - στυλίστρια https://www.instagram.com/argywhite/