Ανησυχία ως προς τα οικονομικά του δήμου Θεσσαλονίκης εξέφρασε, πριν από λίγο, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας!

Όπως είπε χαρακτηριστικά "η εικόνα των υποχρεώσεων απέχει ιδιαίτερα από το να είναι ιδανική και νοικοκυρεμένη".
Κατέρριψε, έτσι, το αφήγημα Μπουτάρη που, εδώ και χρόνια, υποστήριζε ότι η διοίκησή του είχε βάλει σε τάξη τα οικονομικά του δήμου μετά την ανάληψη από τη διοίκηση Παπαγεωργόπουλου!
Άλλη μία βολή κατά της προηγούμενης διοίκησης ήταν και αυτά που είπε για τα έργα στην πόλη, τα οποία παρέλαβε από τη διοίκηση Μπουτάρη. Αναφερόμενος ειδικά στην ανάπλαση της Πλατείας Ελευθερίας έκανε λόγο για καθυστερήσεις.
Όσο για τις πρώτες παρεμβάσεις της δικής του διοίκησης (την απομάκρυνση των διπλοπαρκαρισμένων από την Δωδεκανήσου και τα πρόστιμα στα δίτροχα που παρκάρουν πάνω σε πεζοδρόμια και πεζόδρομους, τόνισε:
"Θέλαμε να στείλουμε το μήνυμα στην πόλη ότι θα βάλουμε τάξη και θα αποκαταστήσουμε την εικόνα της καθημερινότητας".
Επίσης, ανακοίνωσε πως το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν δράσεις για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου. 
"Στην καθαριότητα η πόλη βλέπει διαφορές", είπε ο κ.Ζέρβας για το μείζον θέμα της καθαριότητας στη Θεσσαλονίκη, προσθέτοντας ωστόσο πως παρατηρείται πρόβλημα με την εναπόθεση ογκωδών απορριμμάτων στα πεζοδρόμια και για το λόγο αυτό ζήτησε τη συνεργασία των δημοτών.
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε ακόμη στις κινήσεις που έγιναν για βελτίωση των συγκοινωνιών στην πόλη, για τις ενέργειες στους τομείς του πολιτισμού, του αθλητισμού, ενώ ανακοίνωσε πως προχωρά ο σχεδιασμός του δήμου για το στολισμό των Χριστουγέννων.