«Ξεκαθαρίσαμε ότι η έρευνα θα προχωρήσει. Δεν προδικάζουμε τίποτα. Να είστε σίγουροι ότι όπου υπάρχουν ευθύνες, ακόμη και στον κ.Τσίπρα, αυτές θα αποδοθούν!

Αλλά εμείς δεν θα σύρουμε κανέναν χωρίς ατράνταχτες αποδείξεις, όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έσυρε τόσα πολιτικά πρόσωπα, σπίλωσε υπολήψεις και τελικά όλο αυτό αποδείχτηκε ένα τίποτα...», σχολίασε χαρακτηριστικά ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας ερωτηθείς για την έρευνα της υπόθεσης "Novartis" στην εκπομπή "Ώρα Ελλάδος 07:00" του OPEN TV και πρόσθεσε:

«Πάντως είναι ντροπή που σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ δεν σχολιάζει τίποτα από όσα αποκαλύπτονται για αυτή την υπόθεση».

Αναφορικά με την χθεσινή συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο βουλευτής Θεσσαλονίκης τόνισε:

«Η προκλητικότητα των Τούρκων έχει φθάσει στο ζενίθ. Αυτό στιγματίζεται από την Ελλάδα σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς, σε όλα τα fora. Ωστόσο, πρέπει να έχουμε ανοιχτό το δίαυλο επικοινωνίας με την Τουρκία, αρκεί να υπάρχουν οι κόκκινες γραμμές. Γι' αυτό η χθεσινή συνάντηση ήταν ιδιαιτέρως σημαντική.
Ετέθησαν όλα τα ζητήματα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον Τούρκο Πρόεδρο. Οι αυξημένες προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές, το Κυπριακό - και, μάλιστα, αναφέρθηκε στις τουρκικές παραβιάσεις της κυπριακής ΑΟΖ -, το θέμα του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου.
Είναι πολύ σημαντικό ότι εκπέμφθηκε από τον Έλληνα Πρωθυπουργό το μήνυμα ότι η Ελλάδα θέλει καλές σχέσεις με τους γείτονές της, αλλά είναι και αποφασισμένη να προασπίσει αποτελεσματικά τα κυριαρχικά δικαιώματά της», και κατέληξε:

«Βιάζεται να μιλήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ως κυβέρνηση κάλεσε τον Ερντογάν στην Ελλάδα χωρίς καμιά προετοιμασία. Και, μάλιστα, ο Τούρκος Πρόεδρος έφτασε στο σημείο να αμφισβητήσει ανοιχτά την Συνθήκη της Λωζάνης σε εκείνη τη επίσκεψη!».

Δείτε τις δηλώσεις Γκιουλέκα: