Με ένα φάουλ που -υποτίθεται ότι- έκανε ο Τσόχλας και το οποίο φαίνεται πως είδαν μόνον οι... διαιτητές, κρίθηκε το ντέρμπι Άρη - ΠΑΟΚ στο μπάσκετ, αφού οι δύο ομάδες, επιβεβαιώνοντας τον χαρακτηρισμό του ματς, το έφεραν στην παράταση.


Στα 2'' για το φινάλε της παράτασης του αγώνα Άρης-ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο, με το σκορ στο 82-82 και τους «κίτρινους» στην επίθεση, δόθηκε (υπερβολικό) φάουλ του Τσόχλα στον Μποχωρίδη. Ο αρχηγός του Άρη ευστόχησε στη μία βολή, έχασε τη δεύτερη, πήρε το ριμπάουντ και διαμόρφωσε το τελικό 85-82 υπέρ των γηπεδούχων.

Ο Απόλλων Τσόχλας δήλωσε: «Δε θέλω να ξεκινήσω από τη διαιτησία αλλά από το μπάσκετ. Σήμερα, παίξαμε ένα περίεργο παιχνίδι, πρώτον γιατί ήταν πρεμιέρα. Όλες οι πρεμιέρες είναι λίγο δύσκολες, αυτή ακόμα περισσότερο, γιατί ο Άρης, φτιάχτηκε τελευταία στιγμή, όπως κι εμείς και δεν είχαμε καμία εικόνα από τα φιλικά του. Ήταν περίεργο να μη μπορείς να κάνεις τόσο καλό scouting και να μην ξέρεις τι θα συναντήσεις.

Είχαμε ένα πολύ κακό δεκάλεπτο. Μιλήσαμε στα αποδυτήρια με τον κόουτς και βγήκαμε, δείξαμε χαρακτήρα και αυτό πρέπει να κρατήσουμε για τη συνέχεια του χρονιάς. Την ενέργεια που βγάλαμε και πιστεύω ότι έχουμε να δείξουμε πολλά ακόμα. Ο χρόνος θα είναι σύμμαχος μας από εδώ και πέρα. Δυστυχώς, χάσαμε ένα παιχνίδι που αν το είχαμε κερδίσει θα ήταν πολύ σημαντικό για να μας βοηθήσει με την ψυχολογία μας στη συνέχεια».

Για το φάουλ στην τελευταία φάση: «Τώρα για τον τρόπο, θεωρώ ότι πρέπει να ξεπερνάς όλες τις δυσκολίες, όλους τους αντιπάλους και να συνεχίζεις. Να γίνεσαι πιο δυνατός από αυτό για να βελτιώνεσαι σαν ομάδας και χαρακτήρας. Εγώ, δύο δευτερόλεπτα πριν τη λήξη δεν έχω ξαναδεί να δίνεται τέτοιο φάουλ. Δεν το έχω δει στο ριπλέι, ίσως και να αδικώ και τον διαιτητή, αλλά εγώ, έτσι όπως το ένιωσα, θεωρώ ότι δεν το δίνεις, 2 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Θεωρώ ότι κρίνεται το ματς».

Για τη συνολική διαιτησία του ντέρμπι: «Επειδή έχω πολύ ανεβασμένους σφυγμούς, δε μπορώ να κρίνω τώρα. Όταν είσαι και «φορτωμένος» μπορείς να πεις και πράγματα που δε θέλεις».

Τα δεκάλεπτα: 14-16, 38-29, 52-48, 70-70 (παρ.), 85-82

Άρης: Μποχωρίδης 24 (2), Φλιώνης, Milosevic 6 (1), Σακελλαρίου, Talton 3 (1), Gecevicius 13 (2), Gagic 3, Σλαφτσάκης 8 (1), Dragisevic 17, Morris 11 (1)

ΠΑΟΚ: Lewis 6, Smith 28 (4), Σχίζας, Καρράς, Τσόχλας 7 (1), Μαργαρίτης 17 (2), Best, Καραμανώλης, Wiggins 8, Egekeze, Σαρικόπουλος 8, Knowles 8