Χτύπησε το πρώτο κουδούνι της χρονιάςΣτο σχολείο επέστρεψαν σήμερα οι μαθητές, για την επίσημη έναρξη της σχολικής χρονιάς με την τελετή του αγιασμού.

Τα βιβλία είναι στη θέση τους και το μεγαλύτερο μέρος των κενών έχει πληρωθεί από αναπληρωτές εκπαιδευτικούς, όπως έχει διαβεβαιώσει το υπουργείο Παιδείας.
Υπενθυμίζεται, ότι το υπουργείο έχει προχωρήσει στην πρόσληψη 20.558 αναπληρωτών, με τις 16.191 προσλήψεις να αφορούν την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και 4.367 την Δευτεροβάθμια. Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου έχει δηλώσει ότι οι πιστώσεις για τις προσλήψεις αναπληρωτών που θα χρειαστούν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς, είναι ήδη εξασφαλισμένες.
Το κουδούνι χτύπησε κανονικά και στο Πειραματικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης, το οποίο στεγάζεται, από εφέτος, στην παλιά Οικοκυρική Σχολή, ώστε να ολοκληρωθούν κρίσιμες τεχνικές εργασίες στο παλιό του κτίριο στην οδό Αρχαιολογικού Μουσείου. Τις προηγούμενες ημέρες οι γονείς και οι δάσκαλοι, σε επίσκεψη που είχαν κάνει στην παλιά Οικοκυρική, είχαν διαπιστώσει τεχνικά προβλήματα, όπως διαλυμένες πόρτες, κλειστές εξόδους με κάγκελα, φθορές στις τουαλέτες και τους τοίχους. Τα συνεργεία του δήμου, όμως, κατάφεραν, τις δύο τελευταίες ημέρες, να κάνουν λειτουργικό το σχολείο και θα συνεχίσουν τις εργασίες από το απόγευμα της Παρασκευής και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Σχόλια