Επτά... ελαφροχέρηδες, που "ψείριζαν" ανυποψίαστους, σε λεωφορεία του ΟΑΣΘ και σε καταστήματα του κέντρου της Θεσσαλονίκης, εντόπισαν αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου και σχημάτισαν δικογραφίες σε βάρος τους.


Αναλυτικά:

Δύο αλλοδαποί ηλικίας 42 και 41 ετών, τον Νοέμβριο του 2018,έκλεψαν το πορτοφόλι 66χρονου επιβάτη λεωφορείου του ΟΑΣΘ, εκμεταλλευόμενοι το συνωστισμό που επικρατούσε. Το πορτοφόλι περιείχε χρήματα, αλλά και πιστωτικές κάρτες, τις οποίες χρησιμοποίησαν για να αγοράσουν διάφορα προϊόντα από καταστήματα. Εντοπίστηκαν όταν προσπάθησαν να κάνουν ανάληψη από ΑΤΜ τραπεζικού υποκαταστήματος.

Νεαρός αλλοδαπός, τον περασμένο Ιανουάριο, μαζί με συνεργό του, έκλεψαν το κινητό τηλέφωνο από γυναίκα στο κέντρο της πόλης, ενώ τον Μάρτιο, μπήκε δήθεν ως πελάτης σε ξενοδοχείο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κι έκλεψε από υπάλληλο ένα τσαντάκι.

Δύο αλλοδαπές, ηλικίας 62 και 19 ετών, τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2018, μπήκαν σε καταστήματα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης κι έκλεψαν τα πορτοφόλια δύο γυναικών που, εκείνη την ώρα, έκαναν τα ψώνια τους.

Τέλος, 19χρονος αλλοδαπός, τον Φεβρουάριο του 2019, έκλεψε το κινητό τηλέφωνο από 20χρονη, που περπατούσε αμέριμνη σε δρόμο στο κέντρο της πόλης.

Εναντίον όλων σχηματίστηκαν δικογραφίες.