ΔΕΗ, συντάξεις και ελληνοτουρκικά φιγουράρουν, σήμερα, στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Ο Ζάεφ αγκαλιά με το γιο του Σόρρος



Σύμφωνα με την εφημερίδα "δεν κρατά ούτε τα προσχήματα ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, που φωτογραφίζεται σε κοινή θέα με τον διάδοχο του πολυεκατομμυριούχου γιος του Τζορτζ Σόρος στον τόπο του εγκλήματος... Ο Αλεξάντερ Σόρος επισκέφθηκε τα Σκόπια και συναντήθηκε με τον Ζόραν Ζάεφ, που ανοιχτά πλέον φωτογραφίζεται και αποκαλύπτει ποιοι είναι οι πάτρωνες του και αυτοί που υπαγόρευσαν τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία συνιστά προδοσία για τα ελληνικά συμφέροντα".

ΕΣΤΙΑ

Ο κ. Σημίτης θέτει υποψηφιότητα για Πρόεδρος



"Βήμα - βήμα ξεδιπλώνει τό πολιτικό σχέδιό του ό πρώην Πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, ώστε εάν οί γενικώτερες πολιτικές εξελίξεις τό επιτρέψουν νά θέσει υποψηφιότητα γιά Πρόεδρος τής Δημοκρατίας στίς αρχές τοΰ 2020", υποστηρίζει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Αυξήσεις συντάξεων με νέους συντελεστές



Όπως τονίζει η εφημερίδα "αυξήσεις στα ποσά συντάξεων και για όσους έχουν ήδη αποχωρήσει με τις διατάξεις του νόμου Κατρούγκαλου, δηλαδή με αίτηση από 1 3 Μαΐου 2016 και μετά, εξετάζεται να περιλαμβάνει το μεγάλο πακέτο των αλλαγών στο ασφαλιστικό με τους νέους συντελεστές για την ανταποδοτική σύνταξη".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Κρυφές αυξήσεις από τη ΔΕΗ



Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "αυξήσεις-φωτιά για όλους κρύβουν ία νέα τιμολόγια της ΔΕΗ που επισημοποιήθηκαν λίγο μετά τις 10.30 το βράδυ της Παρασκευής! Πέρα από το «ψαλίδι» που μειώνει κατά 50% την έκπτωση συνέπειας για το 65% των καταναλωτών, η απόφαση της νέας διοίκησης της Επιχείρησης αποκάλυψε αυξήσεις που είχαν αποσιωπηθεί στο μπαράζ των διαρροών".

ΤΑ ΝΕΑ

Κανόνες "εμπλοκής" στο Αιγαίο



Σύμφωνα με την εφημερίδα "το σχέδιο για το Δουβλίνο IV, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά σε κοινοτικό επίπεδο το προσφυγικό - μεταναστευτικό ζήτημα, ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση. Το σχέδιο, το οποίο αναμένεται να. . . μπει μπροστά άμεσα, μετά την τοποθέτηση της νέας σύνθεσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, τον ερχόμενο Οκτώβριο, πρόκειται να στηριχθεί σε δύο βασικές αρχές, αυτή της αλληλεγγύης και της υπευθυνότητας".


ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ζητάνε και τα ρέστα



"Παρέλαβε Αμυγδαλέζα και παρέδωσε Μόρια. Παρέλαβε χώρα και παρέδωσε hot spot. Κι όμως. Το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ αντιπολιτεύεται γιατί έχασε τις εκλογές", γράφει η εφημερίδα.


ESPRESSO

Ολέθριο παιχνίδι της μοίρας



"Τα γέλια έγιναν οδυρμός, τα χαρούμενα πρόσωπα «πάγωσαν» και οι ενθουσιώδεις φωνές έγιναν ουρλιαχτά όταν παιδιά και ενήλικοι, που είχαν πάει να διασκεδάσουν στο λούνα παρκ που είχε στηθεί στην εμποροπανήγυρη του Αλμυρού στον Βόλο, είδαν ένα κορίτσι να σκοτώνεται μπροστά στα μάτια τους" γράφει η εφημερίδα για το δυστύχημα στο λούνα παρκ.


KONTRA NEWS

Σύνδεσμοι της ΕΥΠ σε όλα τα υπουργεία



"Ολική επιστροφή στις ένδοξες εποχές της ΚΥΠ μεθοδεύει ίο Μαξίμου στην εναγώνια προσπάθειά του να ελέγχει κάθε δραστηριότητα σε υπουργεία, οργανισμούς και ΔΕΚΟ" τονίζει η εφημερίδα.


STAR PRESS

Θρήνος για τη 13χρονη Σεραίνα



Στο ατύχημα του Αλμυρού αναφέρεται η εφημερίδα.