[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Διάλεξη για την "οικογένεια αλλιώς"Ο Ψυχαναλυτικός Κύκλος Θεσσαλονίκης οργανώνει την Παρασκευή 18/10/19 και ώρες 19:00-21:00 διάλεξη με ομιλητή τον Francois Ansermet, ψυχαναλυτή, ομότιμο καθηγητή παιδοψυχιατρικής των πανεπιστημίων Λωζάνης και Γενεύης στον Κινηματογράφο Ολύμπιον.

Η διάλεξη έχει θέμα: «Η οικογένεια αλλιώς: Γονείς και παιδιά την εποχή των πρωτοφανών τρόπων   τεκνοποίησης».
Η εκδήλωση οργανώνεται σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας της Νέας Λακανικής Σχολής και με την υποστήριξη των Πανεπιστημιακών Εκδόσεων Κρήτης. Γενική Είσοδος 10€, Για τους θεατές του αφιερώματος της Ταινιοθήκης «Σινεμά και Ψυχανάλυση» και φοιτητές 5€.

Τι είναι ο Ψυχαναλυτικός Κύκλος

    Ο Ψυχαναλυτικός Κύκλος Θεσσαλονίκης δραστηριοποιείται στην πόλη της Θεσσαλονίκης μια εικοσαετία τώρα σε σχέση με τη μελέτη και διάδοση της ψυχαναλυτικής σκέψης και πρακτικής λακανικού προσανατολισμού. Λειτουργεί στο πλαίσιο της Ελληνικής Εταιρείας της Νέας Λακανικής Σχολής (www.hellenicsociety-nls.gr) και έχει οργανώσει σειρά δραστηριοτήτων σε συνεργασία με θεσμούς της πόλης όπως το Φεστιβάλ Κινηματογράφου, το Μουσείο Φωτογραφίας και Κλινικά Τμήματα όπως η Ψυχιατρική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου και το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Ποιος είναι ο Φρανσουά Ανσεμέν

   Ο Francois Ansermet  είναι ψυχαναλυτής, ομότιμος καθηγητής παιδοψυχιατρικής αλλά και μέλος από το 2013 της Εθνικής Επιτροπής της Γαλλίας σε θέματα Βιοηθικής. Οι ερευνητικές του δραστηριότητες επικεντρώνονται στην περιγεννητική κλινική πρακτική, στην έρευνα σχετικά με τις συνέπειες της νέας εξέλιξης των βιοτεχνολογιών στον τομέα της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και στις διαταραχές της ανάπτυξης του φύλου. Στο ίδρυμα Agalma όπου δραστηριοποιείται εργάζεται για το κοινό έδαφος που βρίσκεται ανάμεσα στις νευροεπιστήμες και την ψυχανάλυση, καθώς και τις σχέσεις μεταξύ των τεχνών, των επιστημών και της ψυχανάλυσης (περισσότερες πληροφορίες στο www.agalma.ch/member/prof-francois-ansermet). Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων, ενώ στα ελληνικά έχει εκδοθεί από τις Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης το έργο του «Τα Ίχνη της Εμπειρίας» (www.cup.gr/book/ta-ichni-tis-empirias).

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

VIDEO

[video][bsummary]