Οικονομικού περιεχομένου είναι, κυρίως, τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Ο τοπικός Τύπος Θεσσαλονίκης επιλέγει το θέμα της ΔΕΘ.


Αναλυτικά:


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: 

" Κόλαφος για τα αίσχη της Γερμανίας "



Σύμφωνα με την εφημερίδα, Ιταλικό δικαστήριο δικαίωσε τους κατοίκους του Διστόμου και άνοιξε το δρόμο για την διεκδίκηση των Γερμανικών αποζημιώσεων.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ

Γι αυτό οι Τούρκοι θα διωχθούν στην Κόκκινη Μηλιά



Η εφημερίδα γράφει ότι "οι πραγματικοί Τούρκοι (όχι τα εκατομμύρια ελληνογενών, Κούρδων και Αρμένιων που συνθέτουν σήμερα το τουρκικό πανσπερμικό κράτος) θα απωθηθούν, αργά ή γρήγορα, από τα εδάφη που κατέχουν (ήδη έχει συζητιέται η δημιουργία κουρδικού Κράτους) και ενδεχόμενα επιστρέφουν στα βάθη της Ασίας ή όπως λέει ο θρύλος στην "Κόκκινη Μηλιά", όπως άλλωστε προφήτευσε ο Πατροκοσμάς και ο Άγιος Παΐσιος".


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 

"Νέο πακέτο αναδρομικών για ενστόλους "



Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα "μια ακόμη δημοσιονομική βόμβα... μεγατόνων πυροδοτεί απόφαση του ΣΤ’ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικράτειας που εκδόθηκε τον Μάιο και με την οποία κρίθηκαν αντισυνταγματικές οι διατάξεις του ν. 4472/201 7, για την αναμόρφωση των ειδικών μισθολογίων των ένστολων, τις οποίες ψήφισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για την υπ’ αριθμόν 852/201 9 απόφαση, με την οποία έγινε αποδεκτή προσφυγή των συνδικαλιστικών σωματείων των αστυνομικών κατά των διατάξεων του ν. 4472/201 7. Λόγω, όμως, του μείζονος ενδιαφέροντος της κρινόμενης υπόθεσης αποφασίσθηκε π παραπομπή της σε συζήτηση στην Ολομέλεια του ΣτΕ, η οποία θα λάβει και την οριστική απόφαση".

ΕΣΤΙΑ: 

"Προσέφερε στην πατρίδα υπό τον όρο της ανωνυμίας"



Όπως γράφει η εφημερίδα ο Αλ. Γουλανδρής είχε προσφέρει κρυφές χορηγίες για το "Αβέρωφ", την "Παναχράντου" και το Μέγαρο Μουσικής.


Η ΑΥΓΗ: 

"Πατρίς-Θρησκεία-Ν.Δημοκρατία "



Η εφημερίδα ισχυρίζεται: "Αμηχανία, σιωπή και καμία δέσμευση από την κ. Κεραμέως για την απόφαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων σχετικά με την αναγραφή του θρησκεύματος στα απολυτήρια και την απαλλαγή από το μάθημα των Θρησκευτικών Επανέρχονται το «ανταγωνιστικό» μοντέλο για την επιλογή του σημαιοφόρου στα δημοτικά σχολεία και οι αχρείαστες διαμάχες με την εμπλοκή γονέων, δασκάλων και παιδιών".


Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: 

"Σχέδιο απόβασης και στις παραλίες "



Όπως τονίζει η εφημερίδα "θεσπίζεται η απευθείας παραχώρηση τμημάτων του ανγιαλού και παραλίας για περιπτώσεις επενδύσεων που χαρακτηρίζονται στρατηγικού χαρακτήρα. Η ευνοϊκή αυτή ρύθμιση αφορά και παρακείμενα ακίνητα, δηλαδή δεν συνορεύουν με την παραλιακή ζώνη".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: 

"Εκβιάζει ο Ερντογάν με τους πρόσφυγες "



"Ανοικτό εκβιασμό προς την Ευρώπη, ότι θα ανοίξει τις πύλες της χώρας του για να προκαλέσει μεταναστευτική κρίση, απηύθυνε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προκειμένου να πετύχει τους στόχους του στη Συρία. Επιδίωξή του είναι να πιέσει με αυτόν τον τρόπο τις ΗΠΑ να δεχθούν «ασφαλή ζώνη» τουρκικών προδιαγραφών στη βόρεια Συρία", τονίζει η εφημερίδα.


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: 

"Ο έλεγχος κράτους-εργοδοτών και το φακέλωμα στα συνδικάτα δεν θα περάσουν! "



"Κάλεσμα σε σωματεία, εργαζόμενους και συνδικαλιστές για πλατιά συσπείρωση ενάντια στα σχέδια κυβέρνησης - κεφαλαίου, που ετοιμάζουν νέες αντιδραστικές αλλαγές στο συνδικαλιστικό νόμο για να βάλουν τα συνδικάτα στο γύψο", τονίζει η εφημερίδα.


ΤΑ ΝΕΑ: 

"Ομολογία-σοκ για τον κοριό. Ο Γιάνης το είπε, ο Γαβράς το επιβεβαίωσε "



"Οπως στο Βερολίνο, έτσι και στην Αθήνα ο Βαρουφάκης είχε χάσει προ πολλοΰ την αξίωση να τον παίρνει κανείς στα σοβαρά. Να όμως που σοβαρολογούσε. Σοβαρολογούσε όταν έλεγε στην αγάπη του πως έκλεισε τις τράπεζες. Και σοβαρολογούσε όταν έλεγε και στην αγάπη του αλλά και σε όλους τους υπόλοιπους πως ηχογραφούσε τις συνεδριάσεις του Γιούρογκρουπ. Μάρτυρας ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς που υπερασπίστηκε την πιστότητα της ταινίας του στα γεγονότα με μια ομολογία. Εχω ακούσει, είπε, τις ηχογραφήσεις των συνεδριάσεων του Γιούρογκρουπ. Τις ηχογραφήσεις που του έδωσε ο Βαρουφάκης για να κάνει τους «Ενηλίκους στην αίθουσα».", γράφει η εφημερίδα.


ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΊΚΗΣ

"Πυρετός" ΔΕΘ με άρωμα Ινδίας



Στην 84η διοργάνωση της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, που έχει τιμώμενη χώρα την Ινδία, αναφέρεται η εφημερίδα.


ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Προσκλητήριο ανάπτυξησ



"Ενα πλήρες πρόγραμμα για την οικονομία, τους θεσμούς και την κοινωνική συνοχή 0α παρουσιάσει αναλυτικά στο πλαίσιο της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης ο πρωθυπουργός, εστιάζοντας στην κοστολόγηση κάθε μέτρου. 0 κ. Μητσοτάκης 0α ανακοινώσει φόρων για όλους και ένα πακέτο κινήτρων, ώστε να πάρει μπροστά η οικονομία και η χώρα να ανακτήσει την αξιοπιστία της", υπογραμμίζει η εφημερίδα.


ESPRESSO

Καίει τον "mr real estate" η ερωμένη του



"Χειροπέδες για δεύτερη φορά για την εξαφάνιση της εν διαστύσει συζύγου του, Τζένκρερ, μετά την κατάθεση «φωττά» της ερωμένης του πέρασαν οι Αρχές του Κονέκπκστ στον ομογενή επιχειρηματία Φώτη Ντούλος, ο οποίος, προτού ζήσει το αμερικανικό όνειρο φτιάχνοντας περιουσία σης ΗΠΑ, έκανε θραύση στον γυναικείο πληθυσμό των νοτίων προαστίων της Αθήνας τη δεκαετία του '80 χάρη στη γοητεία του", γράφει η εφημερίδα.


KONTRA NEWS

Στήνουν εξεταστικές για ΔΕΗ και Novartis



Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα "στην εναγώνια προσπάθειά της η κυβέρνηση να πλήξει το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ και να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τα κρίσιμα προβλήματα, καταφεύγει στην σκανδαλολογία".


STAR PRESS

Μαρτύρησε στα χέρια των δολοφόνων της



Η εφημερίδα αναφέρεται σε δολοφονία Κύπριας στο Μπρισμπέιν.