Καράογλου: Η τραγικότερη στιγμή του Ελληνισμού η Μικρασιατική καταστροφήΟ Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Θεόδωρος Καράογλου εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στις σημερινές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας.

Ο κ. Καράογλου παραβρέθηκε στην Επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας και κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του εθνομάρτυρα τελευταίου Μητροπολίτη Σμύρνης Χρυσόστομου.
Στο μήνυμά του ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) σημείωσε πως «η Μικρασιατική Καταστροφή ήταν μια τραγική στιγμή για τον ελληνισμό, ίσως η τραγικότερη στιγμή του Ελληνισμού». Πρόσθεσε ότι «η μνήμη μας πρέπει να είναι διαρκής, κοντά στα αθώα θύματα, τις εκατοντάδες χιλιάδες αθώων που άφησαν την ψυχή τους στα ιερά χώματα της Μικράς Ασίας».


H δήλωση του περιφερειάρχη


Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων, ο κ. Τζιτζικώστας σε δηλώσεις του τόνισε ότι «το ανοιχτό τραύμα που άφησε ο ξεριζωμός των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, τους ένα εκατομμύριο Έλληνες που βίωσαν τη σφαγή της Σμύρνης και τις κτηνωδίες, που συγκλόνισαν και συνεχίζουν να συγκλονίζουν όλο τον πολιτισμένο κόσμο. Κανείς να μη ζήσει ξανά αυτή τη φρίκη. Κι αυτό δεν είναι ευχή, αλλά παραίνεση προς όλους, ώστε να βάλουμε όλες τις δυνάμεις μας προκειμένου η λέξη Γενοκτονία να μην ξαναβρεί στο σύγχρονο κόσμο εφαρμογή».


Σχόλια