[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Στις Καρυές ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αριστοτέλη

Αφετηρία συμπόρευσης της νέας Διοίκησης του Δήμου Αριστοτέλη με την Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους, αποτέλεσε η επίσκεψη που πραγματοποίησε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Στέλιος Βαλιάνος στις Καρυές.


Στην “πρωτεύουσα” του Αγίου Όρους συναντήθηκε με τον Πρωτοεπιστάτη, Γέροντα Συμεών τον Διονυσιάτη και μέλη της Ιεράς Επιστασίας.

Συζητήθηκαν θέματα περαιτέρω ανάδειξης της οικουμενικής ακτινοβολίας και της σημασίας του Αγίου Όρους για την Ορθοδοξία και τον Πολιτισμό, οι ανάγκες βελτίωσης των λιμενικών υποδομών, κ.α.

Μετά το πέρας της επίσκεψης, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Αριστοτέλη Στέλιος Βαλιάνος, δήλωσε:

«Ο ευσεβής λαός του Δήμου Αριστοτέλη αισθάνεται ως ευλογία και ισχυρά σκέπη προστασίας τη συνύπαρξη με το Περιβόλι της Παναγιάς. Βαθειά μου πεποίθηση, πως οφείλουμε να στηρίξουμε, με τις όποιες δυνάμεις μας, ως Δήμος, την διατήρηση της θρησκευτικής και διοικητικής μοναδικότητας του Αγιώνυμου Όρους. Παράλληλα, χρέος μας είναι να αξιοποιήσουμε αυτήν την ευλογημένη γειτνίαση ως δίαυλο ψυχικής ανάτασης του λαού μας, αλλά και ως σημείο αναφοράς της οικουμενικότητας αυτής της γωνιάς που μας κληροδότησαν ο Θεός και η Ιστορία. Θέλουμε και μπορούμε, μέσα από μια αμφίδρομη σχέση και συνεργασία, να μετατρέψουμε το προνόμιο αυτής της γειτνίασης σε βατήρα προκοπής για το μέλλον του Δήμου μας, με την υλοποίηση ιδεών και σχεδίων, όπως η σύσταση του Κέντρου Αθωνικών Μελετών, που με τη συμβουλή, ευλογία και συνδρομή της Ιεράς Κοινότητας, μπορούν να αποτελέσουν έμπρακτες εκφράσεις αυτής της προσπάθειας.»

Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

VIDEO

[video][bsummary]