Χρηστικά θέματα φιγουράρουν, ως επί το πλείστον, στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Κρυφό υπερόπλο της Τουρκίας




Για ένα ελαφρού τύπου άρμα, που διαθέτει κανόνι - λέιζερ κάνει λόγο η εφημερίδα.


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ
Έκτακτο μήνυμα: "Τώρα θα λυτρώσω τους Έλληνες απ΄τη σκλαβιά"



"Από Ιερά Μονή της ευρύτερης περιοχής της Αττικής έρχεται η παρακάτω πληροφορία. Τον Δεκαπενταύγουστο παρουσιάστηκε Ο ΚΥΡΙΟΣ ημών ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ και είπε: "Τώρα θα λυτρώσω την Ελλάδα από την σκλαβιά που της επέβαλλαν. Τα σημερινά δεινά και αδιέξοδα οδηγούν στην Λευτεριά ΤΗΣ από την αμαρτία" ". Αυτό γράφει η εφημερίδα...


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
Πότε και ποιους συμφέρει η πρόωρη σύνταξη




Όπως επισημαίνει η εφημερίδα "περιθώριο έως 31/1 2/2020 για να αποφασίσουν την έξοδο με πλήρη σύνταξη ή αν θα επιλέξουν την άμεση έξοδο με πρόωρη σύνταξη, έχουν περίπου 650.000 ασφαλισμένοι προ του 1 993 οι οποίοι θεμελίωσαν ή πρόκειται να θεμελιώσουν δικαίωμα συνταξιοδότησης φέτος ή μέσα στην επόμενη χρονιά".


ΕΣΤΙΑ
Ο Αρχιεπίσκοπος... ηνοχλήθη



"Την βαθειά ενόχληση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου προεκάλεσε το Σαββατιάτικο αποκαλυπτικό δημοσίευμα της εφημερίδος μας, το οποίο επεσήμανε την απουσία του από την τελετή του εορτασμού τής Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Τήνο (όπου παρέστη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης) και ανεδείκνυε συγκεκριμένες φράσεις από την ομιλία του Μακαριωτάτου στην Ύδρα. Φράσεις πού υπεγράμμιζαν την απουσία του και έστελναν μηνύματα στην Κυβέρνηση για το ζήτημα της αξιοποιήσεως τής εκκλησιαστικής περιουσίας", γράφει η εφημερίδα.


Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
Φύκια για μεταξωτές κορδέλες




Όπως γράφει η εφημερίδα, "για «μεσαιωνικό ηλεκτρονικό φακέλωμα» των απολυόμενων κάνει λόγο ο Γιάννης Βρούτσης, επικαλούμενος στοιχεία που πάντως δεν προβλέπονται στο έντυπο Ε6 του συστήματος «ΕΡΓΑΝΗ» · Οξεία αντίδραση Αχτσιόγλου για κατά παραγγελία δημοσιεύματα".


ΤΑ ΝΕΑ
Παζάρι για 24 δόσεις



Η εφημερίδα τονίζει: "Κρίσιμη η στάση των εταίρων για το νέο σύστημα διευθέτησης οφειλών-Δεύτερες σκέψεις στην κυβέρνηση εξαιτίας της παράλληλης διαπραγμάτευσης για τα πλεονάσματα".


ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
Ψήφος-γέφυρα για την Ελλάδα




Η εφημερίδα τονίζει: "Από τον τόπο διαμονής ή εργασίας τους θα μπορούν πλέον να ψηφίζουν, διά του ψηφοδελτίου Επικράτειας των κομμάτων, οι Ελληνες του εξωτερικού που έχουν το σχετικό δικαίωμα, με το σχέδιο νόμου που φέρνει άμεσα στη Βουλή ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με στόχο να συζητηθεί εντός του Σεπτεμβρίου και οε κάθε περίπτωση να έχει υπερψηφιστεί πριν από την εκκίνηση της νέας κοινοβουλευτικής συνόδου, αρχές Οκτωβρίου".


ESPRESSO
Πήρε μαζί του τα μυστικά του Ωνάση



Η εφημερίδα αναφέρεται στο θάνατο του δημοσιογράφου Λυμπερόπουλου, βιογράφου του θρυλικού επιχειρηματία.


KONTRA NEWS
Απαλλάχτηκε η εκκλησία και η ελληνική κοινωνία



Αναφερόμενη στην παραίτηση Αμβρόσιου, η εφημερίδα γράφει: "Ο για πολλούς σεξιστής, ομοφοβικός, ακροδεξιάς και με φασίζουσα νοοτροπία μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος είναι πλέον παρελθόν. Χθες κατά τη διάρκεια της θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ναό των Καλαβρύτων ανακοίνωσε την παραίτησή του από Μητροπολίτης της περιοχής, απαλλάσσοντας με αυτόν τον τρόπο την Εκκλησία και την ελληνική κοινωνία από την παρουσία του".


STAR PRESS
Ο μυστικός γάμος της Έλενας Ράπτη



Όπως γράφει η εφημερίδα, "με μία ανάρτηση-βόμβα, η βουλευτής Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας μας αποκάλυψε το μυστικό γάμο της, που έγινε, όπως αναφέρει η ίδια πριν από λίγο καιρό και, απ’ ό,τι φαίνεται, κατάφερε να κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τόσο το μυστήριο όσο και την ταυτότητα του γαμπρού".