Το θέμα της ΔΕΗ φιγουράρει στη συντριπτική πλειοψηφία των σημερινών πρωτοσέλιδων των εφημερίδων. Η τοπική Τύπος Θεσσαλονίκης επιμένει την πληγή της Περαίας, με το σκουπιδότοπο των Ρομά.


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Κρυφές αυξήσεις της ΔΕΗ



"Ντροπή! Πάλι οι καταναλωτές καλούνται να πληρώσουν τα... σπασμένα! ■ Εξανεμίζονται οι (ψηφισμένες) μειώσεις του ΦΠΑ και επιβάλλονται χρεώσεις στα τιμολόγια, ύψους 500.000.000 ευρώ", τονίζει η εφημερίδα.



ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ

Ψεκάστε τους μέχρι θανάτου



Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι "σύμφωνα με αποτελέσματα εξετάσεων ρουτίνας, το αίμα των Ελλήνων παρουσιάζει αυξημένες ποσότητες βαρέων μετάλλων και αλουμινίου, χημικά στοιχεία τα οποία περιέχονται και στη σύνθεση των περιβόητων αεροψεκασμών..."


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η αλήθεια για τα τιμολόγια της ΔΕΗ




"Τη χρυσή τομή, που θα επιφέρει τις μικρότερες δυνατές επιβαρύνσεις στους καταναλωτές, προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης για τη διάσωση της ΔΕΗ και την επιστροφή της σε ρυθμούς κανονικότητας. Τη δύσκολη εξίσωση κλήθηκαν να λύσουν εντός περιορισμένων χρονικών πλαισίων, κάτι που ωστόσο θα έχει συνέχεια, καθώς σε δεύτερο χρόνο πρόκειται να ανακοινωθούν ευνοϊκές προβλέψεις για τους συνεπείς καταναλωτές στο πλαίσιο της νέας εμπορικής πολιτικής της, αρχής γενομένης από τις αρχές του 2020", υποστηρίζει η εφημερίδα.


ΕΣΤΙΑ

Μας εκβιάζουν για την ΑΟΖ με καραβάνια προσφύγων



Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα "πορτοκαλί συναγερμός έχει σημάνει στό Μέγαρο Μαξίμου τό' Υπουργεΐο Έξωτερικών καί τό 'Υπουργείο Μεταναστεύσεως, εξ αιτίας τής κατακόρυφης αύξήσεως εισόδου παρανόμων μεταναστών καί προσφύγων τόν Αύγουστο. Οί καμπύλες στά διαγράμματα πού λαμβάνει κάθε μέρα ό Πρωθυπουργός έχουν κατακόρυφο ανοδική τάση καί μέ άφορμή τούς υπολογισμούς πού γίνονται στό κυβερνητικό Μέγαρο, τό επόμενο εξάμηνο είναι κρίσιμο. Οί άνδρες τοΰ Λιμενικού Σώματος παρατηρούν μάλιστα μία νέα «ποιοτική» αλλαγή στήν είσοδο τών παρανόμων μεταναστών: Γίνεται πρωί καί μέ οργανωμένη διασπορά σέ -αμφισβητούμενα από τούς Τούρκους- νησιά όπως ή Ψέριμος, τό Φαρμακονήσι κ.ά."


Η ΑΥΓΗ

Και αυξήσεις και κοροϊδία



Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "εξουδετέρωσαν τη μείωση ΦΠΑ της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στην ενέργεια και αυξάνουν τα τιμολόγια. Τέσσερις οι αυξήσεις: Στην τιμή της κιλοβατώρας. Στη χρέωση του «νυχτερινού» τιμολογίου. Στην περικοπή της έκπτωσης συνέπειας κατά 50%. Στην επιβολή ρήτρας C02 στα οικιακά τιμολόγια".


Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Η λυπητερή στους συνεπείς



Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα "οι... συνεπείς καταναλωτές της ΔΕΗ θα είναι οι μεγάλοι χαμένοι από τα μέτρα που εισηγείται η νέα διοίκηση της Επιχείρησης και θα τεθούν για επικύρωση στην αυριανή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου, με στόχο να επιβαρύνουν τα τιμολόγια από την 1η Σεπτεμβρίου. Η έκπτωση συνέπειας, που αφορά πάνω από 4,1 εκατ. συνδέσεις και αντιπροσωπεύει το 65% του συνόλου, θα περιοριστεί στο 5% της αξίας του ρεύματος".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Το τίμημα διάσωσης της ΔΕΗ



Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "αλλαγές στα τιμολόγια της ΔΕΗ, οι οποίες θα ενισχύσουν τα ταμεία της κατά 490 εκατ. ευρώ, προωθούν η κυβέρνηση και η διοίκηση της Επιχείρησης, προκειμένου να αποτρέψουν την κατάρρευσή ms. Στο ανταγωνιστικό σκέλος των τιμολογίων, δηλαδή αυτό που αφορά το ρεύμα που καταναλώνεται, θα εφαρμοστούν αυξήσεις από 16,4% έως 19,4% από την Ιη  Σεπτεμβρϊου. Οι συγκεκριμένες αυξήσεις δεν θα γίνουν αντιληπτές από τον καταναλωτή, καθώς θα μειωθούν ισόποσα άλλες χρεώσεις, όπως το τέλος ΑΠΕ και ο ΦΠΑ".


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

"Ηλεκτροσόκ" στο λαό για τα κέρδη των ενεργειακών ομίλων



Σύμφωνα με την εφημερίδα "αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ ΑΕ κοντά στο 20% και παραπέρα επιβάρυνση με μείωση της «έκπτωσης συνέπειας» και επιβολή της «ρήτρας ρύπων» περιλαμβάνει το «σχέδιο διάσωσης» από την κυβέρνηση".

ΤΑ ΝΕΑ

Ξεπαγώνει η μεταφορά συντελεστή δόμησης



"Δεύτερη ευκαιρία - μέσω της ψηφιακής τράπεζας γης που θα ενεργοποιεί τη μεταφορά του συντελεστή δόμησηςθα έχουν οι ιδιοκτήτες που διαθέτουν ακίνητα τα οποία δεν μπορούν να αξιοποιήσουν έως σήμερα και βρίσκονται σε ομηρεία. Η διαδικασία αυτή προβλέπεται στο αναπτυξιακό νομοσχέδιο που συζητήθηκε χθες στο Υπουργικό Συμβούλιο και αναμένεται να τεθεί μέσα στις επόμενες μέρες σε δημόσια διαβούλευση με στόχο να ψηφιστεί μέσα στον Σεπτέμβριο", γράφει η εφημερίδα.


ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ

Γκόου μπακ, μίστερ Κυριάκος



Η εφημερίδα αναφέρεται στην συνάντηση Μητσοτάκη - Μέρκελ και τονίζει: "ΣΕ «ΝΕΚΡΟ» χρόνο, προτού αναλάβει τη διακυβέρνηση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είχαμε σημειώσει πως το ευρωπαϊκό περιβάλλον που θα συναντήσει θα είναι δυσκολότερο από αυτό που είχε να αντιμετωπίσει ο ΑλέξηςΤσίπρας, τουλάχιστον από το 2016 και ύστερα".


ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

"Φλέγεται" η Περαία



"Το σημείο χωρίς επιστροφή έχουν περάσει οι σχέσεις μεταξύ του Δήμου Θερμαϊκού και του οικισμού των Ρομά στα Τσαΐρια στην Περαία, εφόσον ο νέος δήμαρχος Γιώργος Τσαμασλής μετά τις νέες πυρκαγιές σε αυτοκίνητα, θέτει ευθέως αίτημα για την απομάκρυνση του καταυλισμού από την περιοχή", υπογραμμίζει η εφημερίδα.


ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Με θετική ατζέντα στο Βερολίνο



Η εφημερίδα τονίζει: "Με την άμεση επιτάχυνση της ιδιωτικοποίησης ίου 30% του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», που σήμερα κατέχει το Δημόσιο, καθώς και αυτή της περαιτέρω αποκρατικοποίησης ίων ΕΛΠΕ να κατέχουν, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», δεσπόζουσα θέση στον φάκελο με τίτλο «αποφασιστική ανάκτηση της αξιοπιστίας ιης χώρας και προσέλκυση επενδύσεων», προσέρχεται σήμερα ο Κυριάκος Μηισοτάκης στην κρίσιμη συνάντηση με την Ανγκελα Μέρκελ, όπου θα παρουσιάσει το μεταρρυθμιστικό σχέδιό του για την επόμενη δεκαετία".


ESPRESSO

Γκάφα ολκής



Η εφημερίδα αναφέρεται στην επιχείρηση της Αστυνομίας στα Εξάρχεια, όπου είχε ως καρπό μόνον τη συγκέντρωση προσφύγων και δημοσιεύει τη φωτογραφία αστυνομικού που φαίνεται ότι κλοτσάει γυναίκα πρόσφυγα πεσμένη στο έδαφος, ενώ στην πραγματικότητα είναι φωτογραφία από το... 2009!


KONTRA NEWS

Καταιγίδα διώξεων κατά τραπεζικών στελεχών



"Ισχυρούς κλυδωνισμούς στο τραπεζικό σύστημα προκαλεί η δίωξη που ασκήθηκε κατά 40 υψηλόβαθμων στελεχών της Τράπεζας Πειραιώς, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους. Η δίωξη αφορά τα κακουργήματα της απιστίας, της ηθικής αυτουργίας σε ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και φυγάδευση κεφαλαίων στο εξωτερικό την περίοδο κατά την οποία ήταν σε ισχύ τα capital controls" εξηγεί η εφημερίδα.


STAR PRESS

Είχε παρελθόν ο οδηγός που θέρισε γιαγιά και εγγονό



Όπως επισημαίνει η εφημερίδα για το τροχαίο που συντάραξε τη χώρα, "πριν από 3 χρόνια, ο οδηγός της μοιραίας κάμπριο BMW δεν σταμάτησε σε μπλόκο της Αστυνομίας και στην καταδίωξη που ακολούθησε τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, ενώ σε κατ οίκον έρευνα βρέθηκαν ένα όπλο το οποίο κατείχε παράνομα και ναρκωτικές ουσίες..."