Αντιδρά ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, στο ενδεχόμενο να παραταθεί κι άλλο η τελική παράδοση του μετρό της Θεσσαλονίκης και συγκαλεί σύσκεψη των αρμόδιων φορέων για να υπάρξει επίσημη απάντηση.


Οι έμποροι ανησυχούν από την αναμόχλευση του θέματος για μεταφορά των αρχαιοτήτων από τον σταθμό της Βενιζέλου, καθώς υποστηρίζουν ότι αυτό θα αλλάξει τα σχέδια του έργου.

Με ανακοίνωσή του, ο ΕΣΘ καλεί την κυβέρνηση “να επιλέξει τη συντομότερη και οικονομικότερη λύση για την αποπεράτωση του έργου, το οποίο ζητά όλη η πόλη εδώ και χρόνια”. Ζητά, όμως, ταυτόχρονα “την εμπρόθεσμη παράδοση του έργου με ολοκληρωμένο και τον σταθμό της Βενιζέλου”, κάτι που και η νυν διοίκηση της Αττικό Μετρό Α.Ε. έχει αποκλείσει, αφού με το νυν σχέδιο οι συρμοί θα διέρχονται, χωρίς να σταματούν, από τον συγκεκριμένο σταθμό.

Τα μέλη του ΕΣΘ, μετά από αρκετά χρόνια θυμούνται και υπογραμμίζουν ότι “οι αντοχές του εμπορικού κόσμου έχουν εξαντληθεί. Οι επιχειρήσεις μας που κινδυνεύουν από λουκέτο, είναι η ζωή μας”.

Ο Εμπορικός Σύλλογος αναλαμβάνει πρωτοβουλία “για ευρεία σύσκεψη με θέμα τη ροή των έργων του ΜΕΤΡΟ, παρουσία εκπροσώπων των αρμοδίων Υπουργείων (Μεταφορών, Πολιτισμού, Εσωτερικών – Μακεδονίας και Θράκης), του Δήμου, της Περιφέρειας και βεβαίως της Αττικό Μετρό Α.Ε., η οποία θα κληθεί να μας ενημερώσει για την εξέλιξη των έργων στον υπό συζήτηση σταθμό”.

Η σύσκεψη θα διεξαχθεί τη Δευτέρα 26 Αυγούστου 2019 και ώρα 17:00 στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (Πλ. Μοριχόβου 1, Λαδάδικα).