Κυρίως χρηστικά θέματα επιλέγουν, σήμερα Δευτέρα, για τα πρωτοσέλιδά τους, οι εφημερίδες.


Αναλυτικά:


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Μαύρο πρόβατο η Δούρου



Η εφημερίδα αναφέρεται στις αναρτήσεις της απερχόμενης περιφερειάρχη στα σόσιαλ μίντια και υπογραμμίζει: "Με... ραπ τραγούδι απαντά σε όσους δεν τη θέλουν στο κόμμα ■ Απίθανα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ! Η Ρένα (που είχε μεγάλες φιλοδοξίες πριν το Μάτι) στέλνει μήνυμα ότι δεν είναι τελειωμένη. Μεσα σιον γενικό χαμό στον ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε και η Ρένα Δούρου αναρτώντας τους «απογειωμένους» στίχους του ράπερ FY, για να βάλει «φωτιά», καταγγέλλοντας ότι κάποιοι δεν τη θέλουν".


ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ

Όταν έρθουν τα δεινά να με φωνάξετε και θα τρέξω για σας




Η εφημερίδα αναφέρεται σε όραμα με την Παναγία, που είδε γερόντισσα σε μονή.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Ποιοι βγαίνουν στη σύνταξη από τα 56 ως τα 62



Η εφημερίδα γράφει ότι "συντάξεις από 56,5 ως και 60-62 ετών κλειδώνουν στη διετία 201 9-2020 περισσότεροι από 700.000 ασφαλισμένοι όλων των Ταμείων, που κατατάσσονται σε πέντε μεγάλες κατηγορίες".


ΕΣΤΙΑ

Η ελληνική σημαία στα πέρατα της οικουμένης



Όπως τονίζει η εφημερίδα "ο Γιάννης Αντετοκοΰνμπο, διάσημος πλέον παίκτης τοΰ NBA καί ηγέτης τής Εθνικής μας Όμάδος στό Μουντομπάσκετ τοΰ Πεκίνου, έχει δείξει μέ πολλούς τρόπους τήν αγάπη του στήν ελληνική Σημαία. Τήν κράτησε μικρός μαθητής στό σχολείο του στά Σεπόλια φορώντας τήν τιμημένη ελληνική φουστανέλλα. Τήν σεβάσθηκε δταν "Ελληνες τής Αμερικής τοΰ ζήτησαν νά υπογράψει επάνω στήν Σημαία πού τοΰ έδόθη, μετατρέποντάς την σέ γιγαντιαΐο αύτόγραφο. Ήρνήθη πρός τιμήν του. Τώρα μάς εκπλήσσει καί πάλι, κάνοντας κάτι πού μάλλον δέν έχει έπαναλάβει ποτέ "Ελλη ν άθλητής: χρησιμοποίησε τήν Σημαία γιά τήν προσωπική διαφήμισή του μέ προϊόντα τής πολυεθνικής Nike. Ένεφανίσθη τυλιγμένος μέ τήν ελληνική Σημαία, στέλλοντας ένα μήνυμα υπερηφάνειας σέ όλη τήν οικουμένη".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ

Επιχείρηση φακέλλωμα



Η εφημερίδα αναφέρεται στο νομοσχέδιο για τα προσωπικά δεδομένα και επισημαίνει ότι "σήμερα το νομοσχέδιο συζητείται στην Ολομέλεια, ενώ τα περισσότερα κόμματα της αντιπολίτευσης δήλωσαν στη διάρκεια της επιτροπής ότι επιφυλάσσονται μέχρι να δουν τις τελικές νομοτεχνικές βελτιώσεις. Ενα μόνο μικρό παράδειγμα της ανεξήγητα βιαστικής αυτής διαδικασίας, όπως παρατήρησε ο βουλευτής X. Καστανίδης, ήταν και το γεγονός ότι ενώ θεσπίστηκαν τα εκ των υστέρων ασυμβίβαστά στην Επιτροπή Ανταγωνισμού, που οδήγησαν στην αποπομπή των μελών της, δεν προβλέπονται στον νόμο τα ίδια ασυμβίβαστα και για την Αρχή Προστασίας (Ανεξάρτητες Αρχές και οι δύο)".

ΤΑ ΝΕΑ

Όλα ανοιχτά την Κυριακή



Σύμφωνα με την εφημερίδα "το θέμα της προαιρετικής λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων περισσότερες ή όλες της Κυριακές του χρόνου ξαναμπαίνει στο τραπέζι. Σύμφωνα με πληροφορίες των «ΝΕΩΝ», ο αρμόδιος υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης αναμένεται να αναλάβει σχετική πρωτοβουλία προκειμένου να ανοίξει ο φάκελος της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές, θέτοντας το θέμα σε κοινωνική διαβουλευση και εφόσον από σχετική μελέτη που αναμένεται να εκπονηθεί θα επιβεβαιώνονται οι θετικές επιπτώσεις του μέτρου για την αγορά και την οικονομία".


ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ
Αναπτυξιακό πακέτο και μεταρρυθμίσεις



"Η ταχύτητα θεσμοθέτησης και κυρίως η άμεση εφαρμογή εμπροσθοβαρών μεταρρυθμίσεων στην οικονομία αλλά και στη λειτουργία του κράτους και των θεσμών, οι οποίες είχαν προταθεί από τους ίδιους τους εταίρους-δανειστές από ίο πρώτο ακόμα μνημόνιο αλλά ουδέποτε υλοποιήθηκαν από ης προηγούμενες κυβερνήσεις, καθώς και η αντιστροφή της δοσολογίας στην εξίσωση της δημοσιονομικής προσαρμογής, με την πρόταξη παρεμβάσεων που έχουν αναπτυξιακό χαρακτήρα, έναντι μέτρων με αυστηρά δημοσιονομικό πρόσημο -τα οποία ωστόσο θα συνεχίζουν να λαμβάνονται, δίνοντας το στίγμα μιας πειθαρχημένης οικονομίας- αποτελούν, σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», ιον πυρήνα ίου νέου αφηγήματος του Κυριάκου Μητσοτάκη", γράφει η εφημερίδα.


ESPRESSO

Αντίο κορίτσι μου



Η εφημερίδα αναφέρεται στα όσα έγιναν στην κηδεία της συζύγου του ηθοποιού Λάκη Λαζόπουλου. Η κηδεία της έγινε χθες, στην Αθήνα και ο ενταφιασμός της θα γίνει σήμερα, στην ιδιαίτερη πατρίδα της, τη Δράμα.


KONTRA NEWS

Πόλεμος πρακτόρων για το Ιρανικό τάνκερ



"Σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού έχουν τεθεί οι μυστικές υπηρεσίες των Αμερικανών που έχουν αναλάβει να διαχειριστούν την υπόθεση με το ιρανικό τάνκερ που είναι φορτωμένο με 2 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου. Στον πόλεμο των πρακτόρων εμπλέκονται επίσης οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ, της Τουρκίας και της Τεχεράνης", γράφει η εφημερίδα.


STAR PRESS
Τα έχασε όλα στον ιππόδρομο



Η εφημερίδα αναφέρεται στον, πρόσφατα αποθανόντα, δημοσιογράφο Χάρη Λυμπερόπουλο.