Κορωνοϊός: Στους 38 οι νεκροί, στα 1.156 τα κρούσματα στη χώρα

Έξι επιπλέον άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χώρα μας από τον κορωνοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων από τη νόσο σε 38.

Με φορείς της... Αθήνας άρχισε επαφές ο Σταϊκούρας για τη ΔΕΘ!Από τους φορείς της Αθήνας άρχισε, σήμερα, ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας κύκλο επαφών ενόψει της 84ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης.
Έτσι, σήμερα συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών  κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο.
Όπως ενημερώνει το υπουργείο, συζητήθηκε η αναμόρφωση του φορολογικού συστήματος, η ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, καθώς και η στήριξη της εξωστρέφειας και της ανταγωνιστικότητας της υγιούς επιχειρηματικότητας. Συμφωνήθηκε πως αυτές είναι "κινήσεις που θα βοηθήσουν αποφασιστικά την πορεία ανάκαμψης που έχει ήδη πάρει η ελληνική οικονομία". 
Βασικός στόχος των συγκεκριμένων επαφών είναι η καταγραφή των θεμάτων που απασχολούν τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας, η ανταλλαγή απόψεων, η ενίσχυση της συνεργασίας  και η ανάδειξη των καλύτερων δυνατών προτάσεων-λύσεων για την ανάταξη της οικονομίας, με έμφαση στην εξωστρέφεια, την καινοτομία και τις νέες τεχνολογίες.
Ο κ. Σταϊκούρας διαβεβαίωσε πως "η Κυβέρνηση και το οικονομικό επιτελείο αφουγκράζονται και λαμβάνουν υπόψη τις επισημάνσεις των παραγωγικών φορέων για την ουσιαστική αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων".   
Όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, "η ελληνική οικονομία κάνει πλέον βήματα προς τα εμπρός. Και σ’ αυτή την εργώδη προσπάθεια, οι φορείς διαδραματίζουν το δικό τους εποικοδομητικό ρόλο".

Σχόλια