Απάντηση στην κριτική που του ασκείται, για το ότι απέφυγε τις προγραμματικές συγκλίσεις με παρατάξεις κι απευθύνθηκε σε πρόσωπα, έδωσε, σήμερα, δια του Αθηναϊκού Πρακτορείου, ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας:


«Αξιοποιώ ανθρώπους που θεωρώ άξιους και ικανούς, δημοτικούς συμβούλους που μοιράζονται τις ίδιες αντιλήψεις. Στην αυτοδιοίκηση δεν υπάρχουν σκληρές, ανελαστικές ιδεολογικοπολιτικές και παρατάξεις και κομματικές ταυτότητες που να περιβάλλουν με απαξία συνεργατικά εγχειρήματα. Απεναντίας, όπως προείπα, η αυτοδιοικητική ατζέντα είναι το κατ' εξοχήν πεδίο συνεργασιών», απάντησε στην Αναστασία Καρυπίδου.

Σχολιάζοντας, δε, την κριτική που τού άσκησε ο κ. Ταχιάος για «ανήθικες προτάσεις στα στελέχη του», ο κ. Ζέρβας αναφέρει: «Καθείς κρίνεται από τα λεγόμενά του, τις επιλογές του και τη γενικότερη πορεία του στα δημόσια πράγματα της χώρας. Μίας χώρας, της οποίας η κλίμακα και τα μεγέθη δεν είναι μεγάλα και σχεδόν όλοι γνωριζόμαστε. Δεν έχω να αποδείξω τίποτα και σε κανέναν, δεν χρωστάω σε κανέναν και η καθαρά αυτοδιοικητική μου πορεία επιβεβαιώνει το αυθεντικό ενδιαφέρον μου για την πόλη».

Ο 61ος δήμαρχος Θεσσαλονίκης ξεκαθαρίζει ότι, όσον αφορά τις αρμοδιότητες της Καθαριότητας θα τις κρατήσει έως ότου «το τρένο μπει στις ράγες, αναπτύξει ταχύτητα και οι πάντες εντός του γνωρίζουν επακριβώς το δρομολόγιό του, τις στάσεις και τον τελικό προορισμό», δηλώνει ότι είναι αποφασισμένος να προχωρήσει με νέους ανθρώπους και ομολογεί πως... ακόμη δεν έχει συνηθίσει την προσφώνηση «δήμαρχος».