Σεισμική δόνηση μεγέθους 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Κέρκυρα.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός σημειώθηκε στις 16:54 και το επίκεντρό του εντοπίζεται 30 χλμ. νότια του νησιού, σε εστιακό βάθος 43,7 χλμ.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν αναφορές για ζημιές. Σύμφωνα με κατοίκους της νότιας Κέρκυρας, ο σεισμός ήταν σύντομος και συνοδεύονταν από υπόκωφο βουητό. "Θύμιζε έκρηξη από κανόνι, από πολύ μακρινή απόσταση", περιέγραψε κάποιος.

To Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ανεβάζει το μέγεθος της δόνησης στα 4,5 Ρίχτερ

Τι λένε οι σεισμολόγοι

Επιφυλακτικός εμφανίστηκε ο καθηγητής Γεωλογίας και Φυσικών Καταστροφών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Ευθύμιος Λέκκας μιλώντας στο enikos.gr, σχετικά με τον σεισμό των 4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα, η σεισμική δόνηση σημειώθηκε 2 χλμ νότια του Αγ. Γεωργίου και δυτικά της Λευκίμμης και έγινε αισθητός στη νότια Κέρκυρα.

Όπως εκτίμησε , η δόνηση προήλθε από περιφερειακά ρήγματα που βρίσκονται στο όριο της πλάκας και πως δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για κύριο σεισμό καθώς θα πρέπει να δούμε την εξέλιξη του φαινομένου. Σύμφωνα πάντα με τον κ. Λέκκα, η περιοχή έχει δώσει μεγάλους σεισμούς.