Με χαμόγελα υποδέχτηκαν στην Πειραιώς την ανακοίνωση του exit poll στο 80%.


Όπως υπογραμμίζουν, πρόκειται για ιστορική νίκη της ΝΔ την οποία πιστώνεται προσωπικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Επισημαίνουν ότι αν επιβεβαιωθούν τα exit polls, η ΝΔ έχει σήμερα πετύχει μια από τις μεγαλύτερες σε εύρος νίκες σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης.

Κύκλοι της Νέας Δημοκρατίας επισημαίνουν ότι τέτοια διαφορά έχει να καταγραφεί από το 1981! Το ποσοστό μάλιστα που φαίνεται να λαμβάνει η ΝΔ παραπέμπει στην προ της κρίσης εποχή που δείχνει ότι οι πολίτες επιθυμούν να αφήσουν την κρίση οριστικά πίσω τους.

Μάλιστα, προσπαθούν να μειώσουν το επιχείρημα ότι το αποτέλεσμα έρχεται από ψήφο αποδοκιμασίας στο ΣΥΡΙΖΑ, επιμένοντας ότι αποτελεί κυρίως θετική ψήφο για τη ΝΔ.

Προσθέτουν πως, με το αποτέλεσμα αυξάνονται οι ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας και τονίζουν ότι "η Ελλάδα μπαίνει σήμερα σε μια νέα εποχή. Αφήνει πίσω της οριστικά την εποχή της κρίσης και όσα την σημάδεψαν. Την ένταση, την διχαστική ρητορική, την τοξικότητα στο δημόσιο λόγο. Από σήμερα η πατρίδα μας περνά σε μια νέα πιο αισιόδοξη εποχή. Είμαστε στο ξημέρωμα μιας πιο φωτεινής Ελλάδας. Και με σκληρή δουλειά θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να επιστρέψει το χαμόγελο ξανά στα χείλη των Ελλήνων».