Στην Αίθουσα Αλλατίνη – Ντασσώ του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης θα δοθεί σε συναυλιακή μορφή η όπερα Don Giovanni του Mozart σήμερα, Τρίτη 5 Ιουλίου 2019 από την Opera Ensemble της VoicePortal Vocal Academy.


Η φωνητική επίβλεψη και η καλλιτεχνική επιμέλεια είναι της mezzosoprano Σταματίας Μολλούδη. Η παράσταση δίνεται υπό τη διεύθυνση της η ανερχόμενης μαέστρου Άννα Μπαξέ.

Το επιβλητικό αριστουργηματικό έργο του Μότσαρτ εξακολουθεί να προκαλεί δέος ακόμη και μέσα από την φρεσκάδα που έχει, η προσέγγιση των νέων ανερχόμενων καλλιτεχνών.

Έρωτας, κρασί, θάνατος, απιστία, δικαιοσύνη. Ένα σύμπλεγμα από συναισθήματα και συναρπαστικά γεγονότα συνθέτουν την αριστουργηματική όπερα του W.A.Mozart, που ήταν και το μεγαλούργημα του. Μουσική που προκαλεί δέος και χαρακτήρες που βασανίζονται από το πεπρωμένο τους, σε ένα περιβάλλον τραγικό και συνάμα κωμικό. Όλα αυτά, σε μια φρέσκια εκτέλεση από νέους ανερχόμενους και επαγγελματίες λυρικούς τραγουδιστές της Θεσσαλονίκης, που απαρτίζουν το Opera Ensemble της VoicePortal Vocal Academy.
Η ομάδα των λυρικών τραγουδιστών του Opera Ensemble της VoicePortal αποτελείται από νέους έως προχωρημένους και τελειόφοιτους σπουδαστές μονωδίας, καθώς επίσης επαγγελματίες λυρικούς τραγουδιστές και δασκάλους μονωδίας.

Τους καλλιτέχνες του συνόλου θα διευθύνει η ανερχόμενη μαέστρος Άννα Μπαξέ, ενώ στο πιάνο θα συνοδεύσει ο ταλαντούχος Φοίβος Φίλκας. Παράλληλα, η εκτέλεση θα πλαισιωθεί αισθητικά από προβολή με πίνακες που συλλαμβάνουν το συναίσθημα του κάθε δραματουργικού γεγονότος, καθώς και από κείμενο που θα επεξηγεί την πλοκή και θα κρατάει το κοινό μέσα στη δράση του έργου. Την φωνητική επίβλεψη και την καλλιτεχνική επιμέλεια έχει η mezzosoprano Σταματία Μολλούδη.