[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Βρήκε... κουκουβάγιες στο πατάρι του εξοχικού της!Εθελοντές και ειδικοί «επιστρατεύτηκαν» για να σώσουν έξι μικρές κουκουβάγιες του προστατευόμενου είδους τυτώ ή πεπλόγλαυκα (tyto alba) που είχαν εγκλωβιστεί στο πατάρι εξοχικού σπιτιού στη Νυφίδα της Λέσβου.


Η ιδιοκτήτρια του ανοίγοντας το εξοχικό διαπίστωσε ότι από το πατάρι στην οροφή του σπιτού ακουγόταν περίεργοι και δυνατοί θόρυβοι. Ανοίγοντας το είδε πως μέσα σε αυτό υπήρχαν κάποια πουλιά. Αμέσως ειδοποίησε το σύλλογο προστασίας των ζώων στη Μυτιλήνη «Κιβωτός» που με τη σειρά του απευθύνθηκε στο Εργαστήριο Διαχείρισης Βιοποικιλότητας του Τμήματος Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου, στη Μυτιλήνη.

Το Εργαστήριο Διαχείρισης Βιοποικιλότητας ανταποκρίθηκε άμεσα οπότε και ερευνητές του, οι οποίοι ασχολούνται με την πανίδα του νησιού, μετέβησαν στο σπίτι όπου εντόπισαν τα έξι πουλιά. Όλα τα πουλιά ζυγίστηκαν και τους τοποθετήθηκε ειδικό δαχτυλίδι στο πόδι, που έφερε μοναδικό αριθμό, για την παρακολούθησή τους.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

VIDEO

[video][bsummary]