Ένα αριστούργημα του Άλφρεντ Χίτσκοκ, το North By Northwest (ελληνικός τίτλος "Στη Σκιά των Τεσσάρων Γιγάντων") προβάλλεται, σήμερα, στην ανοικτή εκδήλωση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου και του ΟΛΘ, στην προβλήτα Α του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.
Σασπένς από την πρώτη ως την τελευταία σκηνή, αγωνία στο κόκκινο, καταιγιστικός ρυθμός, δηλητηριώδες χιούμορ. Η πιο συναρπαστική, διασκεδαστική και θεαματική ταινία του Άλφρεντ Χίτσκοκ, το αριστουργηματικό Στη σκιά των τεσσάρων γιγάντων, ένα εντυπωσιακό κυνηγητό από τη Νέα Υόρκη στο όρος Ράσμορ με πρωταγωνιστή τον Κάρι Γκραντ, είναι η ταινία της ανοιχτής προβολής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Η κατασκοπευτική περιπέτεια του ιδιοφυούς σκηνοθέτη μετατρέπεται σε αξέχαστη κινηματογραφική εμπειρία με ελεύθερη είσοδο, την Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019, σε ένα από τα πιο αγαπημένα σημεία της Θεσσαλονίκης, στην Προβλήτα Α΄, στο Λιμάνι της πόλης.

Τι θα συμβεί όταν ένας φιλήσυχος διαφημιστής πέσει θύμα απαγωγής μιας συμμορίας κατασκόπων που τον περνούν για έναν ανύπαρκτο πράκτορα της CIA; Η ταινία του Χίτσκοκ, με τον Κάρι Γκραντ στην καλύτερη κατά πολλούς ερμηνεία της καριέρας του, είναι ένα φιλμ-αρχέτυπο κινηματογραφικής αφήγησης και παράλληλα μία από τις πιο ψυχαγωγικές ταινίες του βρετανού σκηνοθέτη. Παρέα μας στην προβολή, η δροσερή Fischer, η μπίρα που αγαπάει τον καλό κινηματογράφο, θα συμπληρώσει ιδανικά την εκδήλωση κερνώντας το κοινό.

► Ώρα προσέλευσης: 21:00 - ώρα έναρξης προβολής: 21:30.
► Χώρος: Λιμάνι Θεσσαλονίκης, Προβλήτα Α΄, μπροστά από το Μουσείο Κινηματογράφου.