Από το αλσύλλιο του Ν. Ρυσίου άρχισαν, το πρωί, οι εργασίες αντιμετώπισης του φλοιοφάγου εντόμου που κατατρώγει τα πεύκα του περιαστικού δάσους της Θεσσαλονίκης.


Τα συνεργεία κόβουν περίπου 50 ξερά πεύκα, που έχουν προσβληθεί και είναι ήδη νεκρά,ώστε να περιοριστεί το φαινόμενο.

Οι εργασίες στο συγκεκριμένο σημείο θα διαρκέσουν τρεις μέρες, σύμφωνα με τον δήμαρχο Θέρμης Θεόδωρο Παπαδόπουλο, ο οποίος βρίσκεται εκεί από το πρωί, ενώ τις επόμενες μέρες, τα συνεργεία θα παρέμβουν σε όλα τα περιαστικά αλσύλλια και πάρκα του δήμου. Η ξυλεία που θα προκύψει θα διατεθεί για ατομικές ανάγκες απόρων δημοτών από το Κοινωνικό Παντοπωλείο ενώ τα υπολείμματα και τα κλαδιά θα θρυμματιστούν και θα χρησιμοποιηθούν για κομποστοποίηση.

Οι παρεμβάσεις του Δήμου Θέρμης γίνονται κάτω από την εποπτεία του Δασαρχείου Θεσσαλονίκης και υποό την επίβλεψη της δ/νση Περιβάλλοντος και Πρασίνου και περιλαμβάνουν την υλοτόμηση 250 προσβεβλημένων πεύκων. Οι εργασίες θα κοστίσουν στο δήμο 25.000 ευρώ.

Εκτός από το αλσύλλιο του Ν. Ρυσίου πεύκα θα κοπούν στην Τούμπα της Θέρμης και τον Άγιο Τρύφωνα, το κεντρικό πάρκο και το άλσος στη Νέα Ραιδεστό, το πάρκο και το άλσος στον Άγιο Αντώνιο, την περιοχή “Χρώμα” στην Αγία Παρασκευή, στη περιοχή των νεκροταφείων και το αλσύλλιο προς τον Άγιο Αντώνιο, το σχολείο και το πάρκο στους Ταγαράδες, στην περιοχή Πλατάνια του Τριλόφου, τα δύο αλσύλλια στην Καρδία και το άλσος του Προφήτη Ηλία στο Κάτω Σχολάρι.