Ομόφωνα αθωώθηκαν από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης τέσσερις άνδρες που είχαν κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος ανήλικης - υπόθεση που είχε δει το φως της δημοσιότητας στην Πιερία.


Η υπόθεση έφθασε στα δικαστήρια μετά από καταγγελία της μητέρας και της ανήλικης. Και οι τέσσερις, συγγενείς και φίλοι, μεταξύ των οποίων πατέρας και γιος ( ο πρώτος ήταν σύντροφος της μητέρας της ανήλικης) είχαν κατηγορηθεί ακόμη κι ότι είχαν... δολοφονήσει αλλοδαπές γυναίκες και τις είχαν θάψει στην Πιερία!

Μετά την αρχική καταγγελία, οι αρχές άρχισαν τις έρευνες. Το 17χρονο, πλέον, κορίτσι, είχε καταγγείλει ακόμη κι ότι οι τέσσερις άνδρες την είχαν αναγκάσει να παίξει το διαδικτυακό επικίνδυνο παιχνίδι "Μπλε φάλαινα"! Κι όταν οι τέσσερις προφυλακίστηκαν, μάνα και κόρη κατήγγειλαν ότι οι ίδιοι είχαν βιάσει, δολοφονήσει και θάψει, σε διάφορες τοποθεσίες, αλλοδαπές γυναίκες!

Μάλιστα, τα στοιχεία των δραστών δημοσιοποιήθηκαν, μήπως και βρεθούν κι άλλες γυναίκες, που -υποτίθεται ότι- είχαν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης!

Όταν η έρευνα των αρχών για τις -υποτιθέμενες- δολοφονημένες αλλοδαπές δεν έβγαλε το παραμικρό, η δικογραφία μπήκε στο αρχείο! Στο μεταξύ, 17 μήνες μετά, φθάσαμε στο ακροατήριο!

Το δικαστήριο(το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο αποτελείται από τακτικούς δικαστές και ενόρκους), υιοθέτησε την αθωωτική πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, η οποία χαρακτήρισε αβάσιμη την καταγγελία, κάνοντας λόγο για υπόθεση που «ενορχηστρώθηκε» από τη μητέρα για προσωπικούς λόγους.

Εκφωνώντας την ετυμηγορία του δικαστηρίου, ο πρόεδρός του ζήτησε συγγνώμη από τους κατηγορούμενους και τους συγγενείς τους «για την ταλαιπωρία που υπέστησαν» όλο το προηγούμενο διάστημα.

Οι τέσσερις άνδρες, μετά την παμψηφεί αθωωτική απόφαση, προτίθενται να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας αποζημιώσεις για όσο καιρό παρέμειναν προσωρινά κρατούμενοι στις φυλακές.

Στις απολογίες τους υποστήριξαν ότι τα όσα καταγγέλθηκαν εις βάρος τους ήταν ψευδή, κάνοντας λόγο για «μυθεύματα», κάτι που δέχτηκε και το δικαστήριο.