Ταξιτζίδες "έγραφαν" την ταρίφα σε tablet αντί για ταξίμετρο"Σαφάρι" ελέγχων σε ταξί πραγματοποίησαν τις προηγούμενες μέρες αστυνομικοί της Ομάδας Ελέγχου Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης, μετά από καταγγελίες πως ορισμένοι οδηγοί ταξί δεν
χρησιμοποιούσαν ταξίμετρο στις διαδρομές που πραγματοποιούσαν.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των ελέγχων που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί από τις 8 μέχρι τις 13 Ιουνίου εντοπίστηκαν συνολικά 20 ταξί, πέντε στις περιοχές Πυλαίας Χορτιάτη και 15 στο κέντρο της πόλης, τα οποία δεν έκαναν χρήση ταξιμέτρου, οπότε σε βάρος των οδηγών και των ιδιοκτητών των αυτοκινήτων βεβαιώθηκαν ισάριθμες παραβάσεις.

Συγκεκριμένα, οι παραβάτες οδηγοί είχαν απενεργοποιήσει το ταξίμετρο και αντ’ αυτού είχαν τοποθετήσει ηλεκτρονική συσκευή (tablet), στην οποία είχαν εγκαταστήσει εφαρμογή καταγραφής οφειλόμενου αντιτίμου.

Η εν λόγω εφαρμογή κατά τη διάρκεια της διαδρομής εμφάνιζε στην οθόνη της ηλεκτρονικής συσκευής ψηφιακό ταξίμετρο, χωρίς όμως τη δυνατότητα έκδοσης φορολογικής απόδειξης. Ο εκάστοτε ενδιαφερόμενος πελάτης πλήρωνε το αντίτιμο που εμφανιζόταν σε αυτήν, χωρίς να λαμβάνει όμως αντίστοιχη απόδειξη.

Σχόλια