[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Με ορίζοντα δεκαετίας η επέκταση του μετρό στα δυτικάΟρίζοντα δεκαετίας έχει η επέκταση του μετρό Θεσσαλονίκης στα δυτικά, αφού ακόμη δεν δημοπρατήθηκε ο διαγωνισμός για τις πρόδρομες εργασίες.


Όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, κατά τη διάρκεια του 3ου Συνεδρίου Υποδομών και Μεταφορών που συνδιοργανώνουν οι ιστοσελίδες ypodomes.com και metaforespress.gr στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η επέκταση αυτή βρίσκεται στο πεδίο των έργων της επόμενης δεκαετίας. Τα έργο που θα προσθέσει στο δίκτυο 11 χλμ. γραμμής με 8 σταθμούς έχει προϋπολογισμό 900 εκατ. ευρώ και εντός του Ιουνίου αναμένεται η δημοπράτηση του διαγωνισμού για τις πρόδρομες εργασίες που θα περιλαμβάνει αρχαιολογικά και μετακινήσεις δικτύων κοινής ωφέλειας. Μετά τη δημοπράτηση -και αφού προκύψει ανάδοχος, αφού δεν αποκλείεται η περίπτωση άγονων διαγωνισμών- θα ακολουθηθούν οι γνωστές διαδικασίες για την ανάληψη του έργου των πρόδρομων εργασιών, η ολοκλήρωσή του και στη συνέχεια θα αρχίσει η κατασκευή σηράγγων και σταθμών.

Επίσης, όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό, είναι υπό δημοπράτηση οι τοπογραφικές εργασίες και οι γεωτεχνικές έρευνες για τη δεύτερη επέκταση προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία». Αυτή αφορά επέκταση μήκους 5,5 χλμ. με 1 υπόγειο και 3 υπέργειους σταθμούς. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 250 εκατ. ευρώ. Και αυτό το έργο έχει ορίζοντα δεκαετίας.

H φωτογραφία είναι από το αρχείο.
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Λάβρος ο Ζέρβας κατά του παρεμπορίου

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

VIDEO

[video][bsummary]