Ορίζοντα δεκαετίας έχει η επέκταση του μετρό Θεσσαλονίκης στα δυτικά, αφού ακόμη δεν δημοπρατήθηκε ο διαγωνισμός για τις πρόδρομες εργασίες.


Όπως ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, κατά τη διάρκεια του 3ου Συνεδρίου Υποδομών και Μεταφορών που συνδιοργανώνουν οι ιστοσελίδες ypodomes.com και metaforespress.gr στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η επέκταση αυτή βρίσκεται στο πεδίο των έργων της επόμενης δεκαετίας. Τα έργο που θα προσθέσει στο δίκτυο 11 χλμ. γραμμής με 8 σταθμούς έχει προϋπολογισμό 900 εκατ. ευρώ και εντός του Ιουνίου αναμένεται η δημοπράτηση του διαγωνισμού για τις πρόδρομες εργασίες που θα περιλαμβάνει αρχαιολογικά και μετακινήσεις δικτύων κοινής ωφέλειας. Μετά τη δημοπράτηση -και αφού προκύψει ανάδοχος, αφού δεν αποκλείεται η περίπτωση άγονων διαγωνισμών- θα ακολουθηθούν οι γνωστές διαδικασίες για την ανάληψη του έργου των πρόδρομων εργασιών, η ολοκλήρωσή του και στη συνέχεια θα αρχίσει η κατασκευή σηράγγων και σταθμών.

Επίσης, όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Αττικό Μετρό, είναι υπό δημοπράτηση οι τοπογραφικές εργασίες και οι γεωτεχνικές έρευνες για τη δεύτερη επέκταση προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία». Αυτή αφορά επέκταση μήκους 5,5 χλμ. με 1 υπόγειο και 3 υπέργειους σταθμούς. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 250 εκατ. ευρώ. Και αυτό το έργο έχει ορίζοντα δεκαετίας.

H φωτογραφία είναι από το αρχείο.