Σπείρα διακίνησης χασίς από την Αλβανία στη χώρα μας, ο εγκέφαλος της οποίας ενέχεται σε δολοφονία που έγινε στην Καλαμάτα, εξαρθρώθηκε στην ανατολική Θεσσαλονίκη, όπου είχε την... έδρα της.


Αστυνομικοί του Τμήματος Γενικών Υποθέσεων της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης συνέλαβαν 46χρονο ως αρχηγικό μέλος του κυκλώματος, την 32χρονη σύζυγό του και 29χρονο συνεργό τους.

Σύμφωνα με την αστυνομία, οι τρεις, μαζί με συνεργούς τους, έφερναν από την Αλβανία ναρκωτικά, τα αποθήκευαν σε σπίτι στην ανατολική Θεσσαλονίκη και διακινούσαν μεγάλες ποσότητες κάνναβης τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Κύπρο.

Χθες (20-06-2019) το απόγευμα εντοπίσθηκε και συνελήφθη ο 46χρονος στην ανατολική Θεσσαλονίκη, ενώ κατά τη σύλληψή του δήλωσε ψευδή στοιχεία ταυτότητας και επέδειξε δελτίο ταυτότητας με στοιχεία άλλου ατόμου.

Ακολούθησε έρευνα στο σπίτι του στην ανατολική Θεσσαλονίκη, όπου εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν η 32χρονη σύζυγος του και ο 29χρονος, οι οποίοι όπως προέκυψε ήταν άμεσοι συνεργοί του.

Στον προαύλιο χώρο και στο εσωτερικό του σπιτιού, σε οχήματα καθώς και στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

Βαλίτσες στο εσωτερικό των οποίων υπήρχαν 34 δέματα κάνναβης συνολικού βάρους 45 κιλών και 976,4 γραμμαρίων,
Δύο δενδρύλλια κάνναβης,
Ναρκωτικά δισκία,
Μία ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
Χρηματικό ποσό 3.900 ευρώ,
Δύο πιστόλια,
Πέντε γεμιστήρες,
Φυσίγγια,
Σύστημα βιντεοεπιτήρησης, το οποίο κατέγραφε περιμετρικά το χώρο εξωτερικά του σπιτιού και
17 κινητά τηλέφωνα, που χρησιμοποιούσαν για τις παράνομες συναλλαγές τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε βάρος του 46χρονου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης του ανακριτή Καλαμάτας, για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία κατά συναυτουργία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, πράξεις που τελέστηκαν στην Καλαμάτα το Φεβρουάριο του 2011.

Επιπλέον, στην κατοχή του βρέθηκαν δελτία ταυτότητας, με στοιχεία άλλων ατόμων, με τα οποία είχε εκδώσει πιστωτικές κάρτες και διάφορα έγγραφα και είχε αγοράσει αυτοκίνητο και μοτοσικλέτα, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν ως μέσα για την παράνομη δραστηριότητα της συμμορίας.

Σε βάρος των τριών σχηματίσθηκε κατά περίσταση δικογραφία για εγκληματική συμμορία, παραβάσεις των Νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων, πλαστογραφία και ψευδή ανωμοτί κατάθεση.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ οι έρευνες για την υπόθεση συνεχίζονται. 

Τις φωτογραφίες έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία.