Το Ολυμπιακό Μουσείο διοργανώνει το 2ο Olympic Day Run, σήμερα Κυριακή 9 Ιουνίου 2019 και προσκαλεί το κοινό να συμμετέχει στον επετειακό εορτασμό της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας λαμβάνοντας μέρος στους αγώνες, παρέα με

Ολυμπιονίκες, Παραολυμπιονίκες και άλλους σημαντικούς αθλητές.

Ο αγώνας Δρόμου 5.000μ. & 1.500μ. για Οικογένειες και Δημοτικά Σχολεία διοργανώνεται από το Μουσείο σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία και τελεί υπό την αιγίδα της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, της IOPA, της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής Unesco, του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και άλλων θεσμικών φορέων της χώρας.

Με αφετηρία το Ολυμπιακό Μουσείο, το 2o Olympic Day Run θα διαγράψει πορεία μέσα από δρόμους και στενά της πόλης και θα αναπτυχθεί στο παραλιακό μέτωπο, μεταξύ του φυσικού υδάτινου στοιχείου και του κατασκευασμένου πράσινου τοπίου, για να καταλήξει στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης και να σημάνει την έναρξη μιας υπαίθριας πολιτιστικής εκδήλωσης στον προαύλιο χώρο.

Οι αγώνες:

Αγώνας Δρόμου 5.000μ.
Ώρα Εκκίνησης: 20:00
Αφετηρία/Τερματισμός: Αφετηρία επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου (είσοδος Ολυμπιακού Μουσείου) και τερματισμός στον Προβλήτα Α’ – Ο.Λ.Θ. Λιμάνι Θεσσαλονίκης.

Περιγραφή Διαδρομής:
Η αφετηρία του αγώνα βρίσκεται επί της οδού 3ης Σεπτεμβρίου (είσοδος Ολυμπιακού Μουσείου). Η διαδρομή ακολουθεί τις οδούς: 3η Σεπτεμβρίου έως το τέλος αυτής, στροφή αριστερά επί της 30ης Οκτωβρίου και συνέχεια επί της Λεωφόρου Μ.Αλεξάνδρου, με αναστροφή στο ύψος της οδού Παρασκευοπούλου και με κατεύθυνση προς τον Λευκό Πύργο, είσοδος στην 30ης Οκτωβρίου και στην συνέχεια επί της Λεωφόρου Νίκης με κατεύθυνση προς το κτίριο του παλαιού Τελωνείου, όπου στρίβει προς τα αριστερά και στη συνέχεια, ακολουθώντας ευθεία πορεία, καταλήγει στον προβλήτα Α’ και στην αψίδα τερματισμού του αγώνα. Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την διαδρομή μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.olympicdayrun.gr όπως και στην ιστοσελίδα του Ολυμπιακού Μουσείου www.olympicmuseum-thessaloniki.org

Αγώνας Δρόμου 1.500μ.
Ώρα Εκκίνησης: 20:30
Αφετηρία/Τερματισμός: Αφετηρία μπροστά από τον Λευκό Πύργο και τερματισμός στον Προβλήτα Α’ – Ο.Λ.Θ. Λιμάνι Θεσσαλονίκης.

Περιγραφή Διαδρομής Αγώνων 1.500μ.:
Η αφετηρία του αγώνα, βρίσκεται στην παλιά Παραλία της Θεσσαλονίκης μπροστά από τον Λευκό Πύργο. Η διαδρομή, έχοντας ως τελικό προορισμό το Λιμάνι της πόλης, διασχίζει με πορεία αντίστροφη προς την κυκλοφοριακή κίνηση την Λεωφόρο Νίκης και τη Ναυάρχου Κουντουριώτου. Στο ύψος της κεντρικής εισόδου του Ο.Λ.Θ. (επί της Κουντουριώτου) στρίβει προς τα αριστερά για να εισέλθει στο Λιμάνι και αφού προσεγγίσει το κτίριο του παλαιού Τελωνείου, στρίβει προς τα αριστερά για να καταλήξει στον προβλήτα Α’ και στην αψίδα τερματισμού του αγώνα. Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με την διαδρομή μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης www.olympicdayrun.gr και στην ιστοσελίδα του Ολυμπιακού Μουσείου www.olympicmuseum-thessaloniki.org

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ – ΕΠΑΘΛΑ

Σε όλους τους δρομείς που θα συμμετέχουν και θα τερματίσουν στους Αγώνες 5.000μ. & 1.500μ., θα δοθεί αναμνηστικό μετάλλιο και αναμνηστικό δίπλωμα συμμετοχής από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή καθώς και έπαθλα στους νικητές. Νικητές θα ανακηρυχθούν οι πρώτοι τρεις (3) δρομείς, γυναίκες και άντρες αντίστοιχα, που θα τερματίσουν στον αγώνα 5.000μ., καθώς και οι τρεις (3) πρώτες οικογένειες / ομάδες (άνω των 10 ατόμων) στον αγώνα 1.500μ.

Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν 

Από τη Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι κατά τη διάρκεια τέλεσης Αγώνων Δρόμου 5.000μ. και 1.500μ., με την επωνυμία «2nd Olympic Day Run», από το Ολυμπιακό Μουσείο, σε συνεργασία με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και την υποστήριξη της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, από ώρα 15:00 δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση όλων των οχημάτων και από ώρα 19:00 η κυκλοφορία και στάση αυτών στις παρακάτω οδούς – τμήματα οδών του Δήμου Θεσσαλονίκης:

Στην οδό Γ’ Σεπτεμβρίου

Στην οδό 30ης Οκτωβρίου

Στη Λεωφόρο Μεγ. Αλεξάνδρου από τη συμβολή της με την οδό 30ης Οκτωβρίου μέχρι τη συμβολή της με την οδό Καραϊσκάκη και καθ’ όλο το πλάτος αυτής.

Επιπροσθέτως, από ώρα 15:00 δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση όλων των οχημάτων και από ώρα 19:00 η κυκλοφορία και στάση αυτών:

Στην οδό Ναυάρχου Κουντουριώτου καθ’ όλο το μήκος και καθ’ όλο το πλάτος αυτής, καθώς και

Στη Λεωφόρο Νίκης καθ’ όλο το μήκος και καθ’ όλο το πλάτος αυτής.

Οι περιορισμοί στην κυκλοφορία και στάση των οχημάτων θα εφαρμόζονται σταδιακά και ανάλογα με το σημείο κίνησης των δρομέων.