«Η 13η σύνταξη, όπως και οι μειώσεις του ΦΠΑ και τα άλλα μέτρα, είναι μόνιμα, που αναγκάστηκε η ΝΔ να ψηφίσει και όχι προεκλογικές παροχές» αποσαφήνισε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ1, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης.


«Στον κύριο Στουρνάρα έχει δοθεί απάντηση τόσο από τον κύριο Τσακαλώτο, όσο κι από τον κύριο Χουλιαράκη» είπε ερωτηθείς για την παρέμβαση του κεντρικού τραπεζίτη και εξήγησε επιπλέον τα εξής: «πρώτον, προκαλεί ερωτήματα το timing της παρέμβασης, δεύτερον, η Τράπεζα της Ελλάδος έχει ως πρόβλεψη 1,9% ανάπτυξη ενώ η Κομισιόν το 2,2% και ο προϋπολογισμός 2,3%, τρίτον η πρόβλεψη για το πρωτογενές πλεόνασμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, που κατατέθηκε στις 30 Απριλίου στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το φέρει στα 4,1%, τέταρτον από πού πηγάζει η εκτίμηση Στουρνάρα και πέμπτον τα μέτρα αυτά δίνουν ώθηση στην ανάπτυξη, είναι  και αναπτυξιακά μέτρα».

«Ο κεντρικός τραπεζίτης, άλλωστε, έχει πέσει και σε άλλες εκτιμήσεις του, έξω» συμπλήρωσε με έμφαση.

«Τα μέτρα βρίσκονται στον προϋπολογισμό του 2019. Προσέξτε: την αξιοπιστία δεν θα την αποκτήσουμε, όπως ευελπιστεί να αποκτήσει η ΝΔ, την έχουμε ήδη κατακτήσει, αυτή είναι η διαφορά μας» επεσήμανε.

«Η ΝΔ προβάλλει την επιθυμία της ως πραγματικότητα και η πραγματικότητα τη διαψεύδει» τόνισε.

«Ο λαός δεν θα διακινδυνεύσει την υλοποίηση των θετικών μέτρων και δεν θα αφήσει κανένα περιθώριο επαναφοράς στο προσκήνιο, αυτών που έφεραν τη χώρα στην χρεοκοπία» υποστήριξε. 

Τέλος, σχετικά με τον χρόνο ψήφισης των μέτρων σημείωσε ότι «δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο ως προς την επούλωση και την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών. Γιατί θα έπρεπε να περιμένουμε άλλον ένα μήνα; Μπορούσαμε τώρα να πάρουμε αυτά τα θετικά μέτρα και προχωρήσαμε» κατέληξε.