[ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ 2][bsummary]

Τι δείχνει η δημοσκόπηση του OpenΝίκη της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές, με διαφορά 5,6 ποσοστιαίων μονάδων, δείχνει η δημοσκόπηση της Alco, για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Open.


Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, στην πρόθεση ψήφου τα κόμματα παίρνουν τα εξής ποσοστά: Νέα Δημοκρατία 26,4%, ΣΥΡΙΖΑ 20,8%, Χρυσή Αυγή και Κίνημα Αλλαγής από 5%, ΚΚΕ 4,4%, Ένωση Κεντρώων 2,3%, Ελληνική Λύση 2,2%, Το Ποτάμι 1,7%, Λαϊκή Ενότητα 1,6%, Μέρα 1,5%, Ανεξάρτητοι Έλληνες 1,4%, Πλεύση Ελευθερίας 1%, Άλλο 3,7%, Λευκό 2,1%, Αποχή 9,65 και Αναποφάσιστοι 11,3%.

Τα στατιστικά όρια των κομμάτων δίνουν, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, νίκη έστω και με βραχεία κεφαλή στη Νέα Δημοκρατία, αφού στο ΣΥΡΙΖΑ είναι 21-26,2% και στη ΝΔ 27,1-32,7%.

Τα ίδια όρια βάζουν στη Βουλή την Ένωση Κεντρώων και την Ελληνική Λύση.

Ένα 11% των οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να διαρρέει προς τη Νέα Δημοκρατία, ενώ στο ΣΥΡΙΖΑ καταλήγει μόλις το 2% των οπαδών της Νέας Δημοκρατίας (κι άλλο ένα 1% στην Ελληνική Λύση).

Το 30% των αναποφάσιστων φέρεται να είχε ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές.

Οι ερωτηθέντες απαντούν (σε ποσοστό 37%) ότι η διαμάχη Τσίπρα-Μητσοτάκη δεν ευνοεί ούτε τον έναν ούτε τον άλλον, σε ποσοστό 51% ότι θα πρέπει να υπάρξει ντιμπέιτ μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ σε ποσοστό 42% ότι ούτε η πολιτική Τσίπρα, ούτε η πολιτική Μητσοτάκη διασφαλίζει περισσότερο την βελτίωση της οικονομικής τους κατάστασης. Σε αυτήν την ερώτηση πάντως, αυτοί που πιστεύουν ότι η πολιτική Μητσοτάκη τους διασφαλίζει περισσότερο είναι το 28%, έναντι 23% της πολιτικής Τσίπρα.

Η δημοσκόπηση έγινε τηλεφωνικά, σε δείγμα 1.000 ατόμων ηλικίας 17+, στο χρονικό διάστημα από 15 ως 19 Μαΐου 2019
Post A Comment
  • Blogger Comment using Blogger
  • Facebook Comment using Facebook
  • Disqus Comment using Disqus

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.


ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ

[Φωτορεπορτάζ][bleft]

ΤΕΧΝΕΣ

[ΤΕΧΝΕΣ][bleft]

VIDEO

[video][bsummary]