Απίστευτο περιστατικό στην Κέρκυρα! Ηλικιωμένος πυροβόλησε και τραυμάτισε, με κυνηγετικό όπλο, τη σκυλίτσα του, με αποτέλεσμα να την αφήσει παράλυτη από τα δύο πίσω πόδια της!


Ο 67χρονος καταδικάστηκε, σήμερα, από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, σε ποινή φυλάκισης 33 μηνών και χρηματική ποινή 5.300 ευρώ, για παράβαση του νόμου για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα συντροφιάς, καθώς και παράνομη οπλοχρησία.  Ο καταδικασθείς άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Πέραμα της Κέρκυρας. Το κατήγγειλε γειτόνισσα του 67χρονου, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας.

Μετά από έρευνες ανδρών του αστυνομικού τμήματος Αχιλλείων Κέρκυρας, η «πληγωμένη» σκυλίτσα εντοπίστηκε από τα μέλη της Φιλοζωικής «Κιβωτός»,μέσα σε ένα χωράφι και μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο όπου και διέγνωσε τα πολλαπλά χτυπήματα που έφερε το ζώο από τα σκάγια, με αποτέλεσμα να φέρει παραλυσία στα δυο του πίσω πόδια.

Σε έρευνες που έγιναν από τις αστυνομικές αρχές, στην αυλή του 67χρονου, βρέθηκαν, ακόμη δύο ενήλικα σκυλιά και έξι κουταβάκια που παραδόθηκαν στο φιλοζωικό σύλλογο Κέρκυρας.

Η «άτυχη», σκυλίτσα αναμένεται να μεταφερθεί στην κτηνιατρική κλινική του Α.Π.Θ., λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής της.

Η φωτογραφία είναι από το αρχείο.