Νταμπλ για πρώτη φορά στην ιστορία του κατέκτησε, σήμερα, ο ΠΑΟΚ, μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ, στον τελικό του ΟΑΚΑ, με 1-0, για το κύπελλο Ελλάδος.


Ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος από την αντίπαλό του, πιο συγκροτημένος, πιο ουσιαστικός. Αντίθετα, η ΑΕΚ ήταν ιδιαίτερα φλύαρη με κάποιες καλές ευκαιρίες που, όμως, δεν μπορούν να χαρακτηριστούν κλασσικές.

Το γκολ της νίκης πέτυχε ο Άκπομ στο 45+1, όταν είδε την μπάλα να του έρχεται από τα δεξιά της επίθεσης της ομάδας του από τον Πέλκα, με χαμηλή σέντρα. Παρά το ότι ο επιθετικός του ΠΑΟΚ ήταν με πλάτη στην εστία, έπιασε ένα απίστευτο ψαλιδάκι κι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπάρκα δίνοντας στην ομάδα του το κύπελλο.

Το γκολ ελέγχθηκε από το VAR, που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά σε ελληνικό αγώνα, από Γερμανούς διαιτητές και κατοχυρώθηκε. Άλλη μία φορά έγινε χρήση VAR στις φωνές των παικτών της ΑΕΚ για πέναλτι, όταν η μπάλα από κόντρα κύλησε στο πόδι και στη συνέχεια στο χέρι του Κάνιας. Την φάση ήλεγξε και η ομάδα του VAR, αλλά και ο διαιτητής, για να κρίνουν πως δεν υπήρχε πρόθεση από τον χαφ του ΠΑΟΚ και να δείξουν ότι το παιχνίδι συνεχίζεται κανονικά.

Κορυφαίος από τον ΠΑΟΚ ο Άκπομ, που πήρε και το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη, ενώ τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Πέλκας (που αποχώρησε τραυματίας), Βαρέλα (που έπαιζε τραυματίας), Κρέσπο, Μπίσεσβαρ. Από την ΑΕΚ ξεχώρισε ελαφρά ο Σιμόες για το πάθος του.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Ολυμπιακό Στάδιο
Γκολ: 45'+1' Άκπομ / -

Διαιτητής: Felix Zwayer (Γερμανία) Βοηθοί: Thorsten Schiffner, Marco Achmuller (Γερμανία) 4ος: 4ος: Sven Jablonski (Γερμανία)
Κίτρινες:  26' Οικονόμου, 29' Λιβάγια, 43' Κρίστιτσιτς, 67' Πόνσε, 90'+7' Γκάλο - 38' Άκπομ
Κόκκινες: - / -

Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης, Σάχοβ, Κάνιας, Ζαμπά (66' Λημνιός), Πέλκας (80' λ. τρ. Ολιβέιρα), Μπίσεσβαρ (90'+3' Ίνγκασον), Άκπομ.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Μπακάκης (80' Γαλανόπουλος), Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Σιμόες, Κρίστιτσιτς (77' Μπογέ), Μπακασέτας (71' Γκάλο), Λιβάγια, Μάνταλος, Πόνσε.