Εκβιαστής, τοκογλύφος και έμπορος ναρκωτικών αποδείχτηκε ο συνεταίρος επιχειρηματία από τη Θεσσαλονίκη!


Οι δουλειές για τον 45χρονο επιχειρηματία δεν πήγαιναν καλά και, τον Ιούλιο του 2018, καθώς έβλεπε ότι 43χρονος που ήθελε να γίνει συνεταίρος του είχε οικονομική άνεση, αποφάσισε να του ζητήσει 4.000 ευρώ δανεικά. Έτσι άρχισε το μαρτύριό του...

Αρχικά ο 43χρονος επίδοξος συνεταίρος ζήτησε πίσω ως δόση για τα δανεικά... 2.500 ευρώ, τα οποία ο επιχειρηματίας έπρεπε να δώσει αυθωρεί και παραχρήμα! Κι αυτό, ενώ ήδη είχε επιστρέψει τα 4.000 ευρώ που είχε δανειστεί! Μάλιστα, ο 43χρονος απειλούσε τον επιχειρηματία και την οικογένειά του, ενώ στο χορό μπήκε και ο 36χρονος αδελφός του φερόμενου ως εκβιαστή, ο οποίος, παρά το ότι ήταν κρατούμενος σε φυλακές της χώρας, τηλεφωνούσε στο θύμα και απειλούσε κι αυτός!

Οι απειλές δε σταμάτησαν ακόμη κι όταν ο 43χρονος έγινε, τελικά, συνεταίρος στην επιχείρηση! Ο επιχειρηματίας αναγκάστηκε να του "περάσει" το 50% της επιχείρησης και να τον κάνει αφανή εταίρο, αλλά οι εκβιασμοί συνεχίζονταν τόσο από τον 43χρονο, όσο και από τον 36χρονο κρατούμενο αδελφό του...

Μάλιστα, ο 43χρονος έβαλε και χέρι στο ταμείο της επιχείρησης! Πήρε, χωρίς δικαιολογία, 17.000 ευρώ και τα... τσέπωσε! Επίσης, ανάγκασε τον 45χρονο επιχειρηματία να αγοράσει, αντί 5.000 ευρώ, ένα αυτοκίνητο δήθεν για την επιχείρηση και, στη συνέχεια, τον απείλησε για να του το μεταβιβάσει, πράγμα που έγινε!

Ο επιχειρηματίας δεν άντεξε άλλο και, καθώς έβλεπε ότι ο κύκλος των εκβιασμών δεν έκλεινε με τίποτα. Έτσι, απευθύνθηκε στην αστυνομία και, χθες, 30/4/2019, οργανώθηκε επιχείρηση για τη σύλληψη του 43χρονου "συνεταίρου". Ο 43χρονος συνελήφθη, στην περιοχή της Ανάληψης Θεσσαλονίκης και, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, αποκαλύφθηκε από πού έβρισκε τα χρήματα: Ενέχονταν, σύμφωνα με την αστυνομία και σε λαθρεμπόριο ναρκωτικών! Συγκεκριμένα, στο σπίτι του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 502,23 γραμμάρια ηρωίνη, 19,70 γραμμάρια κάνναβη και το χρηματικό ποσό των 4.330 ευρώ.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, για εκβίαση, απειλή, κατοχή και εμπορία ναρκωτικών και... το μισό ποινικό κώδικα θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Δικογραφία σχηματίστηκε και κατά του, ήδη κρατούμενου στις φυλακές, 36χρονου αδελφού του.

Τη φωτογραφία έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία.