Την ανάλυσή του, για το β γύρο των δημοτικών εκλογών στο δήμο Θεσσαλονίκης, δίνει ο ο Δημήτρης Βασιλειάδης, Πολιτικός Αναλυτής, της εταιρίας δημοσκοπήσεων INTERVIEW, στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας Politik που κυκλοφορεί σήμερα.


Για τον κ. Βασιλειάδη δύο είναι τα πιο πιθανά σενάρια για τον β γύρο: Το Ταχιάος/Ορφανός και το Ταχιάος/Νοτοπούλου. Όπως επισημαίνει, "στο Ταχιάος/Νοτοπούλου θα έχουμε μια ξεκάθαρη επικράτηση του πρώτου επί της δεύτερης. Το σενάριο Ταχιάος/Ορφανός, δείχνει επίσης ξεκάθαρα ποιος θα γίνει δήμαρχος. Πως προκύπτει αυτό; Παρατηρώντας τους ψηφοφόρους των συνδυασμών που δεν θα περάσουν στο δεύτερο γύρο".

Παραθέτει δύο πίνακες με τις μετακινήσεις, από τους οποίους προκύπτουν οι πολιτικές, ιδεολογικές αλλά και οι αισθητικές ομοιότητες που έχουν οι ψηφοφόροι των διάφορων συνδυασμών. Έτσι λοιπόν παρατηρείται μια έντονη μετακίνηση στο Ταχιάος/Νοτοπούλου υπέρ του Ταχιάου, σε μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων του Ορφανού, του Βούγια, του Ζέρβα και του Ψωμιάδη. Είναι τόσο μεγάλο το ρεύμα υπέρ Ταχιάου που η διαφορά πρώτου και δεύτερου στον δεύτερο γύρο θα είναι συντριπτική υπέρ του.



Σύμφωνα με τον κ. Βασιλειάδη, "στο σενάριο Ταχιάος/Ορφανός, επίσης οι μετακινήσεις του Βούγια και του Ζέρβα προς τον Ταχιάο είναι μεγάλες, του Ψωμιάδη περίπου μοιράζονται και στους δυο και της Νοτοπούλου (ως αντίδραση υποθέτω στον χρισμένο υποψήφιο της ΝΔ) πηγαίνουν σε ένα σημαντικό ποσοστό προς τον Ορφανό".



Και στα δυο σενάρια έχουμε δήμαρχο τον Ταχιάο. Παρόλα αυτά, ο κ. Βασιλειάδης τονίζει ότι παρά το γεγονός ότι στις τελευταίες μετρήσεις της εταιρίας του η κ. Νοτοπούλου έρχεται τρίτη, "δεν αποκλείω, κυρίως λόγω των νεαρών ηλικιών που είναι συνήθως υποεκτιμημένες στο δείγμα, τελικά να είναι αυτή που θα αναμετρηθεί με τον Ταχιάο. Κυριακή κοντή γιορτή", καταλήγει!